Ботев ПловдивДюшФутбол

Юношите на Ботев (Пд) с класика над Пирин

Ботев продължава с отличното си представяне в Елитната юношеска група до 19 години и в мач от междинния 27-ми кръг се наложи с 3:0 над Пирин. Срещата се игра на естествения терен на базата на благоевградчани в Рилци, а “жълто-черните” направиха поредния си силен двубой и заслужено се поздравиха с трите точки.

Още в 12-ата минута гредата спаси домакините от гол, след като Милко Георгиев центрира и Виктор Пенчев засече с глава, но стражът докосна леко топката и тя се отклони от напречния стълб.

В 20-ата минута “жълто-черните” сътвориха невероятен пропуск. Исмет Рамадан и Милко Георгиев си размениха няколко подавания и Георгиев се озова на празна врата, но ударът му бе неточен.

Превъзходството на пловдивчани даде ефект в 40-ата минута, когато резултатът бе открит, а голмайстор бе капитанът на тима Виктор Пенчев, който засече с глава центриране от статично положение.

Само 120 секунди по-късно интригата в голяма степен бе убита, след феноменален гол на Петър Чалъков от 25 метра.

След почивката доминацията на момчетата на Иван Кочев бе пълна, а на стража на “канарчетата” Симеон Симеонов нито веднъж не му се наложи да демонстрира уменията си. В 54-ата минута точката на спора сложи Иван Кирев, който направи добавка от няколко метра, засичайки избита от вратаря топка.

До края на срещата Милко Георгиев се отчете с два пропуска, с които можеше да направи успеха на “жълто-черните” още по-убедителен.

В следващия кръг Ботев почива, тъй като по програма трябваше да играе с Локомотив (София). Така следващият мач на “канарчетата” ще бъде срещу Лудогорец, като битката за върха ще бъде на 23-ти април от 16:00ч. в Разград.

Източник: academy.botevplovdiv.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker