Ботев ПловдивДюшСъбитияФутбол

Юношите на Ботев достигнаха до финала на Републиканското, там ги чака столичен тим

Отборът на Ботев (Пд) при набор 96′ се класира на финала на Републиканското първенство, след като завърши наравно 2:2 срещу Черно море в мач реванш от полуфиналната фаза. Ремито край Аспаруховия мост в морската столица бе напълно достатъчно за момчетата на Иван Кочев, тъй като в първата среща те съумяха да се наложат с 2:0. По този начин с общ резултат 4:2 “канарчетата” спечелиха своето място на големия финал, където ги чака отборът на Локомотив (Сф), който от своя страна отстрани ЦСКА с общ резултат 6:3.


Иначе двубоят стартира нервно, но само четвърт час след неговото начало Емил Камберов наклони везните в полза на пловдивчани с великолепно изпълнение. “Деветката” на Ботев изпрати топката под напречната греда с топовен шут от средна дистанция за 0:1. Въпреки това обаче “моряците” бързо намериха сили да се върнат в мач, след като Кристиян Пешков в 38-ата минута изравни от дузпа.

В 60-ата минута Наско Милев получи нов шанс да реши сблъсъка, но пропусна очи в очи със стража на домакините. Две минути по-късно интригата на стадион “Корабостроител” се завърна с пълна сила, когато домакините стигнаха до пълен обрат в резултата обрат в резултата. В 86-ата минута обаче синът на старши треньора на Ботев (Пд) Виктор Пенчев сложи точка на спора, след като с премерен удар от границата на наказателното поле в в самия край на двубоя оформи крайното 2:2.

По този начин младите таланти на Ботев (Пд) се класираха за големия финал, където ще мерят сили със столичното Локо. Срещата е с начален час 18:00, като тя ще се проведе в Севлиево на 30-ти юни.

Снимка: botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker