Локомотив ПловдивФутбол

Юбилеен мач за Локомотив срещу ЦСКА на “Лаута”

Двубоят днес ще бъде 60-то домакинство на Локо Пд срещу ЦСКА.

Само един мач не е бил на “Лаута” и той дори не се провежда. На 15 март 2003г. смърфовете трябва да посрещнат съперника в Самоков заради наказание, но не се явяват и губят служебно с 0:3.

Като цяло Локо играе успешно срещу ЦСКА на свой терен и е сред най-неудобните му опоненти. В 59-те срещи дотук балансът е 21 победи за червените, 20 за пловдивчани и 18 равенства при 82:71 голова разлика за столичани. Най-изразителният успех на смърфовете у дома е 4:1 на 21 май 2011г. Христо Златински бележи два гола, а по веднъж се разписват Кавдански и Жереми Родригес. За ЦСКА точен е Гъргоров.

Локо обаче няма успех във вече 3 поредни домакинства – загуба с 1:2 на 13 април, реми 1:1 на 18 март, както и поражение с 0:3 на 30 август 2014г. За последно пловдивчани биха на “Лаута” на 13 април 2014г. с 2:0 с голове на Здравко Лазаров и Камбуров.

За разлика от домакинствата си, Локо се представя далеч по-неуспешно на “Армията”, къде то постигна първия си успех едва през есента на 2016г. (1:0), а има 10 равенства и 49 загуби.

Интересно е да се отбележи, че смърфовете са на второ място по инкасирани от ЦСКА голове в елита – 243. Само Ботев Пд е допуснал повече – 259.

Време ли е за първи точки на “Лаута” в ерата “Акрапович”?

Интересни цифри и факти преди Локомотив (Пд) – ЦСКА-София

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker