Ботев ПловдивТопФутбол

Ще минат ли новите 22 млн. лева за Колежа? Първа партия се обяви против

След като стана ясно, че на следващата сесия на Общинския съвет ще се гласуват нови 22,5 млн. лева за цялостното завършване на стадион “Христо Ботев”, първа политическа партия излезе с официална позиция.

От партия ВМРО са твърдо против отпускането на нови средства, тъй като има много голяма неяснота около строителството на “Колежа”.

Представители на партията заявиха, че много техни членове са фенове на “жълто-черния” тим, но въпреки това няма как в момента да подкрепят подобен ход.

След тази позиция на ВМРО не е ясно дали и други политически партии няма да излязат с официални позиции относно предстоящата сесия на Общинския съвет.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Във връзка с ескалиращото през последните дни напрежение в града ни, свързано със строителството на стадион „Христо Ботев“ /Колежа/, сме длъжни да заявим:

– До този момент в рамките на настоящия мандат на общинския съвет, никой и по никакъв начин, не ни е запознавал и търсил с проблемите и със споровете при изграждането на стадиона.

– И ние като останалите граждани се информирахме от медиите от провежданите през последните три години, напоителни и сякаш безкрайни срещи между кмет, заместник кметове, фенове, строител и партийни лидери.

tribunasofia

– Единственото отношение, спрямо нас се изразяваше в пожарните проекто- решения за повече пари, като въпросите от наша страна за подробни обяснения, срокове, одити и въобще цялостна визия за стадиона и футбола в Пловдив, уви оставаха без отговори.

– През последните дни сме свидетели на ожесточен спор между феновете на „Ботев“- Пловдив и общинската администрация, начело с кмета на Пловдив и строителя. Отново от медиите виждаме две оформящи се тези за проблема, които изначално се разминават. От една страна феновете настояват за ревизия на досега отпуснатите средства, пропуснатите срокове за завършването и некачествено строителство, от друга страна администрацията, начело с кмета на Пловдив и строителя, въобще не отговарят по същество на въпросите на феновете, а предлагат Община Пловдив да поеме задължението за близо 23 милиона лева с цел завършването на стадиона, някъде в неясното бъдеще.

– Като конкретна стъпка – еманация от тезата на кмета и строителя, заявено пред медиите е намерение за входиране на проекто решение в общинския съвет на Пловдив за поемане на задължение от близо 23 милиона лева за завършването на стадиона без абсолютно никаква конкретика и без отговор, макар и кратък, на въпросите и притесненията на фенове и граждани.

Към времето на изготвянето на тази наша позиция, нямаме получено официално предложение от администрацията. Нямаме и отговори на задаваните през годините въпроси и притеснения.

За това сме длъжни да заявим пред обществеността на Пловдив, че не можем да гласуваме за поемане на такова голямо задължение, без съответните отговори и яснота по създалия се проблем. Настояваме за конкретни стъпки и взаимодействие на кмета на Пловдив, общинската администрация, общинските съветници, ръководството и представителите на феновете на „Ботев“- Пловдив и за спешна среща за съвместно изготвяне на решения и даване на необходимите отговори до обществеността и гражданите.

bet365
Голяма част от ВМРО Пловдив също сме привърженици на жълто-черния отбор и ние също болезнено съпреживяваме сагата със стадиона.

Общинските съветници на ВМРО ще настояват да се организира одит на свършеното на “Колежа” досега, както и за конкретни отговори и решения по отправените питания и предложения.

Гражданите и данъкоплатци на Пловдив трябва да знаят колко средства ще са нужни за завършването на стадиона и до каква степен на завършеност.

Нещо повече, заявяваме, че ще продължим да внасяме конкретни предложения в Общинския съвет, отнасящи се до развитие на професионалния, аматьорския и детско– юношески футбол в Пловдив с цел развитието им и подпомагането им.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker