Ботев ПловдивЛегендиФутбол

Чико: Боли ме, че съм изолиран от Ботев, на отбора му трябват още 3-ма класни играча

Легендата на Ботев Динко Дерменджиев коментира специално за “Марица” дербито за Купата между Ботев и Локо, завършило 1:2, както и катаклизмите в жълто-черния тим.

Г-н Дерменджиев, хареса ли ви дербито?

Гледах мача много внимателно. Ботев определено бе по-добрият отбор и изпусна много положения, въпреки че и 0:0 устройваше отбора. Локомотив почти не застраши вратата на домакините. Към края на мача вкарахме гол и за мое учудване нелепи грешки ни костваха победата. Особено при втория гол на Локомотив. 60 години съм свързан с Ботев и приех тежко тази загуба.

Какво става с Ботев? Според вас къде са проблемите?

-Не съм близо до кухнята. Тренировъчният процес в Коматево е затворен цикъл, никой не се допуска да гледа тренировки. Не мога да знам какво е било вътре в колектива, какви са били отношенията между треньора Вуцов и футболистите. Явно е, че случилото се със собственика Цветан Василев доведе до психологическите проблеми в тима. Аз смятам, че в този труден момент Вуцов помогна и стабилизира отбора с наши юноши и други футболисти, които не са големи имена. Ботев направи добро представяне в началото, но последните мачове се развиха по лош сценарий. Аз се надявам, че нашият отбор ще намери спокойствието и с тези млади футболисти ще съумее да преодолее кризата.

Отборът е млад и му липсва опит, явно трябват нови играчи. Според вас кои са най-невралгичните постове?

-Трябва да се привлекат трима играчи по цялата ос. Един страхотен централен защитник, един страхотен халф и един страхотен нападател, голмайстор. Младите да се въртят около тях. Отборът си има вратар, крайни защитници, хора с различни функции в средата на терена.

Според вас правилно ли бе уволнен Вили Вуцов?

-Имам мое виждане по нещата, никога не критикувам колеги треньори. Смятам, че Вили Вуцов е добър треньор, има познания, прави добро разузнаване на противника и добри анализи пред футболистите. Не искам да давам съвети, но на самите мачове е много ексцентричен и емоционален, ядосва се, спори със съдиите. Може би това му пречи да се концентрира по-детайлно в ръководенето на самия мач.

Защо рухна Ботев в последните три мача?

-Може би след загубата от Левски отборът изпадна в психологическа дупка. Самите футболисти не са концентрирани и правят елементарни груби грешки, от които станаха голове. Като игра отборът стои добре, създава положения, но липсата на съсредоточеност им пречи да реализират.

Петър Пенчев поема отбора. Ще успее ли да го стабилизира?

-Това е решение на ръководството. Мен ме боли това, че съм малко като изолиран от живота на Ботев. Мога да бъда в полза на клуба – за съвети. И Пепо Пенчев, и Коце Видолов са били мои футболисти. Това са момчета, на които винаги мога да помогна и да им кажа нещо, което ще бъде ценно за тях като бъдещи специалисти. Смятам, че нещата с Ботев ще се оправят. Малко трудно ще бъде влизането в шестицата, но има още много мачове.

Марица

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

4 Коментара

    1. Pato Bonavides: Tú lo haz dicho, y habría que agregar que hay que tener huevos para seguir posteando después de que el primer comentario en meses haya sido negtaivo.Saludos y muchas gracias por tu comentario.

    1. do not even know how I ended up here, but I thought this publish was once good. I don’t recognise who you are however certainly yo7&182#u;re going to a well-known blogger if you are not already Cheers!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker