ЛегендиФутбол

Честит 50-и рожден ден, Христо Стоичков!

Легендата на българския футбол Христо Стоичков навършва днес – 8 февруари, 50 години.

В официалния си профил в “Туитър” Камата благодари на всички, които вече са успели да го поздравят за юбилея.

Тази година на 20 май на Националния стадион “Васил Левски“ ще се проведе и бенефис по повод юбилея на Стоичков.

“50 години номер 8” ще е приятелски мач, който обещава да се превърне в грандиозно шоу, събиращо на едно място все признати футболни легенди от световна величина. Сред тях ще е и легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона.

Любопитното за бенефиса на Камата е, че играчите, които ще излязат на терена, ще бъдат разпределени в двата звездни отбора според по-силния си крак.

В единия ще са футболисти, предпочитащи да играят предимно с десен крак, а в другия – тези, чието тайно оръжие е левият крак. Стоичков е сред най-популярните български футболисти в света. Носител е на Златната топка (1994 г.) и Златна обувка (Двукратен носител на отличието – за сезон 1988/89 и през 1994 г. на световното първенство “САЩ-94” за голмайстор на Мондиала), както и на Купата на Европейските шампиони и Купата на носителите на национални купи.

Кариерата на Стоичков тръгва от столичния клуб ЦСКА, където за 5 години става идол на червените запалянковци и е забелязан от един най-големите грандове в света – Барселона. Клубът го взема за рекордната по това време сума за България от 4 милиона долара. С екипа на червено-сините Камата прави впечатляващи мачове.

След Барса футболните пътища на Осмицата минават през още няколко държави и отбори като “Парма” (Италия), “Ал Насър” (Саудитска Арабия), “Кашива Рейсол” (Япония), “Чикаго Файър” (САЩ) и завършват в “Ди Си Юнайтед“ (Вашингтон).

За разлика от успехите като играч на терена, като треньор не може да се похвали с върховни постижения като селекционер на националния отбор на България 2004 – 2007 г., “Селта Виго” (Испания) – 2007 г., “Мамелъди Съндаунс” (Южноафриканска република) – 2009-2010 , Литекс (Ловеч) – 2012 г., и ЦСКА (София) – 2013 г.

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на Efbet. Регистрирай се сега от ТУК >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker