Извън БългарияЛегендиПловдивчаниФутбол

Христо Стоичков на 50: Орисията ми е да бъда между сабята и огъня!

„Орисията ми е такава, че трябва да бъда между сабята и огъня”, каза легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков в предаването „120 минути” по Би Ти Ви. Той добави, че личният му и професионален път невинаги е бил равен, но изтъкна, че в трудните моменти характерът излиза на първо място.

„За 50-годишнината не се вълнувам. Знам от къде съм тръгнал, от къде съм минал, къде съм бил. Винаги съм вървял по един начертан път. Мисля, че в тези години пътят ми не беше толкова равен. Имал съм много тежки моменти в първите си години като футболист. Орисията ми е така, че трябва да бъда между сабята и огъня. В тия трудни моменти характера излиза на първо място. Трябва да имаш здраво семейство, здрави приятели. Защото много хора, които ми се писаха приятели, тръгнаха по магистралата и паднаха в дупката накрая. Гордея се съм с това от къде съм тръгнал. Защо трябва да забравяш? Най-много ме е дразнило когато чувам „аз направих това, аз направих онова”. Тежко е да казваш „аз”. Моите трофеи са направени благодарение на моите колеги, моето семейство. Да сте ме чули да казвам „аз”?”, добави Стоичков.

Той посочи, че е избрал да проведе мегаспектакъла по случай 50-годишнината си на стадион “Васил Левски, защото там е изиграл първия си мач с националния отбор.

„Първият ми мач с националния отбор е на „Васил Левски”. Няколко часа преди мача Христо Младенов каза състава. Не че бях толкова много притеснен, защото аз знаех какво трябва да направя, просто от бързината да изляза да загрявам, трябваше да изляза с други гащета… Голът на Наско даже не го бяхме тренирали. Той само каза – „Дай го на предна греда, пък аз ще се оправям”. И аз му казах – „Ще ти я сложа на главата, пък ти се оправяй!”

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на Efbet. Регистрирай се сега от ТУК >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker