бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФиналътФутбол

Херо заяви защо е предпочел Ботев пред Левски

Димитър Димитров-Херо е новият спортно-технически директор на Ботев Пловдив. Договорът на бургаския специалист с Черноморец изтече и след дълги преговори и увещания, той най-накрая прие примамливата оферта на Цветан Василев. Късно снощи, веднага след финала за Купата между Ботев и Лудогорец ръководството на „канарчетата” представи новия ударен тандем Херо-Мъри, с който догодина ще атакува шампионската титла. Специално за „Черноморски фар” Херо даде първото си интервю като спортен директор в Ботев.

– Г-н Димитров, официално вие сте новият спортен директор на Ботев Пловдив, трудно ли взехте това решение?
– Вече мога официално да обявя, че приех офертата на Ботев Пловдив. Водихме разговори с ръководството, може да се каже, че те бяха първите, които ми се обадиха. Освен това бяха и най-настоятелни, така че накрая реших да приема това предизвикателство.

– В тандем със Станимир Стоилов?
– Да, точно така.

– Защо не се получиха нещата с Левски?
– Трябва да бъдем максимално честни, защото истината е една и всички други нюанси ще бъдат спекулации в това отношение. Нещата не се получиха, защото Левски водеха разговори със Станимир Стоилов, същевременно аз знаех за това и именно поради тази причина приех предложението на Цветан Василев. Вече бях дал дума на Ботев, се появиха официалните предложения от Левски. Щеше да е много некоректно от моя страна да го подведа и да го излъжа този човек.

-Тоест, ако от Левски бяха побързали, днес можеше да сте на Герена?
-Напълно възможно е. Сега е лесно да се коментира пред свършен факт, но напълно реално е да се беше случило това нещо. Но както казах, Ботев бяха първи и най-настоятелни, затова исках да бъда коректен към тях.

-Близкото ви приятелство със Станимир Стоилов вероятно също е наклонило везните?
-Това също е една от причините да предприема тази стъпка. Отношенията ми със Станимир Стоилов, близките ни разбирания за философията на играта, за този футбол, който той изповядва. Неслучайно той е казвал много пъти, че е мой ученик, че от мен е научил много неща. Това, естествено наклони везните до голяма степен.

-Колко от футболистите на Черноморец ще ви последват в Ботев?
-Засега никой, ако трябва да бъда честен. Ще търсим и ще преценяваме. Не мога да коментирам бъдещето на футболистите, защото не знам, дали имат някакви предложения, но на този етап с никого не съм разговарял, да ме последва в Ботев.

-Забелязахме, че често разговаряте със Станимир Стоилов, обсъждате ли вече лятната селекция на тима?
-Говорим си основно за селекцията, защото ние закъсняваме изключително много. В момента първенствата завършват и трудно могат да се наблюдават футболисти. По принцип лятната селекция винаги се започва от зимата. Действително сме закъснели, но това не трябва да звучи като оправдание. Затова сега основната ни тема е селекцията, позициите които са по-слаби в нашия отбор, за да намерим правилните хора.

-Имате ли вече конкретно набелязани имена?
-За конкретни имена все още не мога да кажа, защото ние наблюдаваме по няколко футболиста за всяка позиция и ще се опитаме да изберем най-доброто, разбира се, доколкото позволяват финансовите параметри.

-Всеизвестно е, че взимате играта присърце и изживявате всичко на терена. Как се виждате в амплоато на спортен директор?
-Доколко ще успея в това ново амплоа, ще покаже бъдещето. Не мога да кажа нищо предварително, защото никога не съм я работил тази работа. За мен също е някакво предизвикателство. Когато мине една година, ще мога да дам някаква правилна оценка, как съм се чувствал, дали се виждам на такава позиция, в такава роля. Тогава мога да бъда по-категоричен, докато сега всичко е в сферата на догадките. Никога не съм работил на подобна позиция и не съм смятал, че това е нещото, което трябва да работя, но с годините човек преосмисля много неща, променя мирогледа си в много отношения. Така че аз съм длъжен да пробвам, да видя и след година мога да дам по-категорична оценка.

-Освен офертите на Ботев и Левски, имахте ли предложения от други отбори?
-Имах предложение от отбора, в който съм работил в Саудитска Арабия, но там не искам да ходя. Потърсиха ме оттам, защото хората ме познават достатъчно добре, изкарал съм почти четири години. Имах оферта и от Черно море (Варна), те също ми се обадиха още в началото. Това са отборите, които ми се обадиха и искаха да работим съвместно.

-Ще стане ли Черноморец сателит на Ботев Пловдив?
-Не, в никакъв случай не съм казвал, че Черноморец ще стане сателит на Ботев. Ако се стигне до някаква финансова помощ от страна на Цветан Василев, аз ще бъда изключително благодарен, защото все пак това ми е родният клуб. Моето отношение към Черноморец не може да бъде просто ей така, между другото, защото с него са свързани едни от най-хубавите моменти в моя живот.

-За какво най-много съжалява Херо от последния си престой на „Лазур”?
-Съжалявам, че пак дойдох в най-неподходящото време. Ако имахме някаква финансова стабилност през тези три години в които бях в Черноморец, нашият отбор щеше да бъде един от водещите в България. Това го казвам съвсем отговорно. Тези финансови проблеми и стари задължения, които имаме обаче, ни мачкаха през цялото време.

-Има ли надежда за бургаския футбол?
-Ако се намерят сериозни спонсори, които да помагат на един от двата отбора, тогава бих казал, че бургаският футбол има бъдеще. Но на този етап ми е много трудно да отговоря, защото без финансова стабилност, почти е немислимо във футбола.

-Къде виждате Ботев Пловдив след една година?
-По-напред от там, където е в момента, при всички положения. Последните две години отборът завършва на четвърто място, при всички положения трябва да бъде по-напред. Това е моето желание.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

2 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker