НационалиПловдивчаниТопФутбол

Филипов категоричен: С всеки изминал час вероятността да има мач на “Колежа” е нулева

Собственикът на фирмата строител на стадион “Христо Ботев”, Илиян Филипов твърди, че вероятността евроквалификацията между съставите на България и Унгария да се състои на стадион в Пловдив намалява с всеки изминал час.

В интервю за предаването “Арена спорт” Филипов поясни, че Община Пловдив може да даде наредби на него и фирмата му, за да знае как да процедира.

“Не мога да кажа дали ще се играе мача тук. Това е решение на Община Пловдив. Аз съм изпълнител на проекта, мой възложител е Община Пловидв. Аз нямам договори с БФС и не искам да общувам с централата. Община Пловдив е и собственик на съоръжението. БФС трябваше да уведоми Община Пловдив, че ще има такова събитие 20 дни по-рано. Трябваше да направим комисия, за да преценим какво трябва да се извърши, за да се проведе безопасно мероприятието. Те уведомиха общината 9 дни по-рано. Община Пловдив още не е изпратила до мен писмо. С всеки изминал час вероятността да има мач на стадион “Христо Ботев” е нулева”, сподели той.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Филипов е съгласен строителните дейности да бъдат прекъснати за доброто на национални отбор по футбол.

“Имаме планирани доста строителни и монтажни дейности за следващата седмица. Ние сме съобразили ремонтните дейности с програмата на Ботев Пловдив. Община Пловдив трябва да ми даде инструкции. Аз съм готов да отложа строителните дейности, но не знам дали ще имаме тази възможност”.

Той сподели, че е бил заплашван от заместник-изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов, че лицензите на пловдивските стадиони ще бъдат отнети.

tribunasofia

“Имахме среща с БФС, охранителната фирма и полицията. Обсъдихме организацията за мача. По-късно говорих с зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов. Той ми каза, че ако отнеме лицензите на стадионите “Лаута” и “Христо Ботев”, то Локомотив и Ботев ще играят в Стара Загора и Кърджали. Затворих му телефона, но той отново ми звъня. Записваше втория разговор. Ще се радвам, ако пусне запис от първия запис, за да чуят всички какво говори”, каза още Филипов.

По време на интервюто БНТ излъчи един от телефонните разговори между Христо Запрянов и Илиян Филипов.

“Радвам се, че този запис го има. Цяла България чу, че той трябва да затвори стадионите “Христо Ботев и “Лаута”. На мен ми звучи под формата на заплаха. Ние сме хвърлили много труд по стадиона. Не ми е приятно, когато чуя, че някой иска да затвори едно от най-модерните съоръжения в България. Лъжа е, че “Христо Ботев” е получил лиценз с условности. Съоръжението има въведен акт 16. Осветлението е по-добро като лукс от всички в България”, добави той.

Бизнесменът заяви, че БФС се опитва да прехвърли отговорността на властите в Пловдив.

bet365
“Проблемът от БФС се прехвърли в Пловдив. Подвеждащо е, че от Пловдив не позволяват да се проведе мача. Докато не получа инструкции от полицията и общината, аз не мога да предприема нищо. Към момента нямам информация. Подал съм документ към общината. Тя трябва да подаде към мен искания, ако разреши провеждането на това събитие. Без да получа документ от общината, не мога да кажа нищо. Не искаме да пречим на националния отбор, но няма да си сложа подписа на нещо опасно. Аз лично съм отговорен, ако се случи нещо”, завърши Филипов.

HIT WIN в WINBET – 1 000 000 лв. кеш суми + 1 000 000 бр. Безплатни Игри

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Един Коментар

  1. Филипов, ти си лъжец! Осветлението на стадиона е на сенки. Пълен кенеф. Добре, че БФС си затвори очите за това и даде лиценз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker