ВолейболИз градаСъбития

Фиен Каленс: Винаги изисквам максимума от състезателките си

Старши треньорката на Белгия Фиен Каленс коментира победата на своя тим над Турция, която спечели бронзовите медали на отбора и на Евроволей 2015 U18.

Вчера казахте, че тимът Ви е направил някои грешки при посрещането на сервиса на сръбкините, но днес ръководения от Вас тим провокира отбора на Турция да направи много повече грешки. Работихте ли специално върху този компонент от играта преди днешния мач?

– Тренирахме специално сервис, за да затрудним максимално противника. Този елемент от играта е особено важен, когато отборът ти не е от най-силните физически. Освен това, винаги в кариерата си като треньор съм наблягала на сервиса.

Днес тимът Ви показа невероятен характер. Във втория гейм губехте с 0-4, а спечелихте със завидната разлика от 25-16, а в третия турският тим водеше с 20-16, но вие успяхте да ги пречупите и взехте гейма с 25-23.

– Винаги изисквам максимума от състезателките си, без значение дали водим или губим в резултата. Винаги изисквам 100% и от състезателките на скамейката, за да са концентрирани и да дадат най-доброто от себе си, когато влязат в игра.

След края на турнира, кои са според Вас най-силните страни на отбора в настоящия момент и кои са нещата, които ще се стремите да подобрите за Световния шампионат в Перу?

– Доволна съм от това, че подобряваме посрещането си, но ще изисквам още, защото имаме силни нападатели и трябва да използваме пълния им капацитет. Нападателите ни са добри, но трябва да се научат малко по-добре да избират коя стратегия да прилагат в различните моменти. Не винаги е нужно да използваш сила и да форсираш топката. Понякога финесът и прецизността са по-важни за спечелването на разиграването.

“Интервю на Емил Левков”

 Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker