Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Феновете на Локо са тези, които първи предадоха “черно-белите”, но има време да се реваншират

Няколко седмици от Лаута се носят вопли. Едни драматични, други трагични. Целта е една – да бъде омилостивен някой нов Бащица. И затова ли беше цялата тази революция? Да се изгони един Коко, за да дойде друг Чоко?

На настоящите шефове на “Локомотив” не можеш да се сърдиш. Съхраниха “Локомотив”, намериха начин да го има цяла есен. Че дори го докараха в един момент на крачка от топ 6. Вярно, няма да играят там, но и никой не е мислел за нещо подобно. Целта беше клубът да си стъпи на краката, отбора да го има. Нещо, което Деян Колев и Велин Терзиев направиха. Както и останалите момчета като тях. Дори, ако щеш, и Христо Бонев и Атанас Узунов, отказали се от заплатите си, за да не са в тежест на клуба.

В тежест на “Локомотив” обаче най-неочаквано се оказаха феновете. Тези, заради които беше цялата тази революция. Огромна част от тях се кълняха, че ще са всеки мач на стадиона. Без значение “Локомотив” в “А”, “Б” или “В” група е. Нищо подобно! За цял сезон публиката не напълни нито веднъж стадиона! Дори и в градското дерби за купата с “Ботев”. А когато Нежния постави не толкова нежно исканията си на Коко Динев, когато Деян Колев прежали взривената си кола, те имаха други сметки. Очакваха, щом освободят “Локомотив”, той да стане наистина народен клуб. И някаква част от издръжката му да е привилегия на същия този народ. Т.е. с 4-5 хиляди души посещаемост на мач “черно-белите” щяха днес да са на съвсем друго дередже. Някой ще каже – много публика на фона на интереса към “А” група. Глупав довод. Та в 27-хиляден Разград на мач ходят по 2000 души, нормално е от 80-100 хиляди локомотивци поне 4-5 процента да са на стадиона
Сметките на революционерите обаче излязоха криви. С всеки изминал мач посещаемостта падаше. А с това растяха… задълженията и проблемите. Защото, когато очакваш от домакинския мач с “Локо” (Сф) да изкараш 20 000 лева, а прибираш от вход почти 10 пъти по-малко, няма сметки, които да излязат. И затова Колев, Терзиев и останалите са напът да бъдат изядени от революцията, която сами направиха. Днес им се налага да търсят нов Коко, който да запълни празнина, оставена от… феновете, от онези, които уж обичаха “Локомотив”.

Апропо, тези обичащите, когато трябваше да се гони Динев, направиха група във Фейсбук. Бяха над 10 000. Къде са те днес? Къде бяха вчера, онзи ден, когато трябваше да са на стадиона? Нямаше ги! Направиха си революцийката в социалните мрежи, гледаха после сеира там. И може би утре, когато, притиснати от неволята, Нежните доведат поредния Бащица, “социалните” пак ще се активизират.

Не! Те трябва да се активизират още утре.

Да отидат 5-6 хиляди на Лаута на контролата с Литекс.

Да покажат, че ги има, че революцията не е била с черешово топче. Мачът е наистина никакъв. Но от спортно-техническо естество. В морален план той може да е фаталният за “Локомотив”. Защото, ако онези, които спасиха клуба, видят утре, че са останали сами в битката си, просто ще я приключат. Свалят знамената, предават “Локомотив” на поредния Коко, Чоко или Боко и си подхващат бизнеса, който зарязаха заради футболната любов.
Билетът утре струва 3 лева. Той обаче не е билет за една контрола. Това е билетът, който всеки локомотивец трябва да си купи в тежкия момент, за да покаже на самия себе си, че “Локомотив” е жив, свободен и народен!

“7 дни спорт”

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

6 Коментара

  1. когато гонеха КОКО да са мислили нали за ра ди него не идваха а сега ги няма никакви исе разбра че публиката не идва заради техните изцепки и сега какво пак се продават мачове само дето няма отбор и всеки ни бие ТЕ ПОГРЕБАХА ЛОКОМОТИВ

  2. Аз.съм от хората които държаха Коко Динев да остане. Но въпреки всичко не съм испуснал мач на Любимия ми отбор,въпреки че не съм съгласен с управлението на “Нежния”. Нека днес да отидем колкото може повече хора да подкрепим не Нежния а ЛОКОМОТИВ. Защото утре Нежния няма да го има но ЛОКОМОТИВ е Вечен. Само Локо.

  3. Доста истини има в тази статия, едно ще е сигурно утре няма да има повече от 1000 човека на Лаута за пореден път. Аз и всички познати дадохме ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ за всеки които се мисли за локомотивец 100 лв и въпреки всичко не се възползвахме от превилегията да влизаме безплатно на стадиона. Не пропуснахме мач и не спирам да си задавам въпроса, къде сте подяволите когато отбора най-много има нужда от вас . Ако парите са проблема утре обещавам да платя билетите на 20 човека само да сте там !!! Стига апатия, стига цупене време е да се вдигнем и да подкрепим отбора, които ни е носил толкова емоций през годините.

  4. Ако и утре не дойдст хора на стадиона няма смисъл от бъдеще за Локомотив да си тровят нервите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker