бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Фенклубът на Локомотив с прекрасна инициатива в борбата с COVID-19

Привържениците на Локомотив (Пловдив) организират страхотна инициатива в борбата с COVID-19.

Те ще помагат на хора, които не могат да напазаруват нужните за тях продукти, и всичко това напълно безплатно.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Уважаеми пловдивчани!
Обръщаме се към всички Вас по повод наболелия вече глобален проблем. За COVID-19 се изписа и изговори изключително много през изминалите няколко месеца. Пренебрегването, подигравките и безотговорното поведение, които с всеки изминал ден намаляват, се доказаха като крайно неуместно поведение. Призивите за поддържане на социална дистанция и високо ниво на лична хигиена са навсякъде по медиите и се надяваме, че всеки разумен човек ги е взел под внимание.
Искаме обаче да наблегнем на два момента, които са извън фокуса на общественото внимание, но са не по-малко важни:

1) Призоваваме всички за толерантност, търпение и разбиране към хората, работещи в аптеките, в магазините за хранителни стоки, служителите в бензиностанциите. В момента те са подложени на изключителен стрес. Tе, както и всеки един от нас, не са застраховани срещу споходилото ни бедствие, но въпреки това стоически не се предават и помагат, понякога отвъд предела на възможностите си. Бъдете разумни, толерантни и спазвайте дистанцията, за да предпазите най-вече лекарите и фармацевтите, но също така и продавачи, банкови, държавни служители и изобщо всички, които са в първите редици на битката с вируса.

2) Най-уязвимата според СЗО група са възрастните – пенсионери, хора с хронични белодробни и сърдечносъдови заболявания. Поговорете със своите роднини и познати, помолете ги да проявят разум и да останат максимално време вкъщи, когато могат. И ако все пак се налага да излязат, нека спазват разумна дистанция, която да предпази както тях, така и другите около тях.

Немалко от тях са в най-критичната възрастова група, нямат близки роднини, които да им помогнат и се нуждаят от съдействие. В помощ на тези хора, ние от Фенклуб Локомотив Пловдив, взехме решение за да сформираме група доброволци, която да помогне на онези, на които няма кой да подаде ръка в този труден за тях и за страната момент. Ако имате съседи, които попадат в тази категория, моля, свържете се с нас! Ние ще доставяме стоки от първа необходимост (хляб, пакетирани стоки, санитарно-хигиенни консумативи и препарати, основни лекарствени продукти) през уикендите в следващите три седмици (разнасянето ще започва от събота сутрин и ще продължава до неделя вечер), като при крайна необходимост продукти ще се доставят и през седмицата, в случаи, които изискват незабавна реакция. За да имаме възможност да окажем помощ на повече хора, нека стойността на поръчките да бъде до 40 лева всяка, за да можем да обслужим повече нуждаещи се. ПРОДУКТИТЕ ЩЕ СЕ ДОСТАВЯТ ПО СЕБЕСТОЙНОСТ, а транспортните разходи ще бъдат за наша сметка.

Бусът и автомобилите, с които ще разнасяме продуктите, ще се дезинфекцират абсолютно всеки ден, преди да започне раздаването, а всеки доброволец ще бъде снабден с маски и ръкавици за максимална безопасност. Продуктите ще са изключително българско производство и ще ги снабдяваме от борси с цел да не създаваме допълнителен трафик в търговската мрежа и да не изчерпваме количества от регалите. Набирането на доброволци продължава и всеки е добре дошъл за тази кауза. Телефоните за връзка са 0877991991 и 0894772705. Приемането на поръчки започва от днес, понеделник, 16 март 2020 г.

Нека бъдем отговорни един към друг и да действаме с мисъл за бъдещето на всеки от нас!

Подобни

2 Коментара

  1. Респект към тази мъжка постъпка ,за такива постъпки няма цвят просто едно голямо браво

    1. Респект и за мнението ти и затова че го споделяш! В такива неща трябва да сме заедно рамо до рамо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker