бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДербито на ПловдивФутбол

Усмивката се върна по лицето на Анисе

Ботев Пд вече си има нова звезда. На Колежа изпаднаха в паника, след като стана ясно, че младокът Тодор Неделев е продаден на немския Майнц 05. Въпреки че националът ще напусне Ботев чак в края на годината, феновете на отбора започнаха да си задават въпроса, кой ще замени техния любимец.

Едва ли дори най-големите оптимисти са си представяли, че само няколко седмици по-късно те ще се влюбят в друг играч. Но след дербито с Локомотив Пд това стана факт. На Колежа вече си имат своята нова звезда, която в края на сезона трябва да сбъдне мечтите им. А именно – отново да спечелят титлата в България.

С двата си гола срещу Локомотив Абел Анисе завинаги влезе в историята на клуба. Той е от Мадагаскар и има най-дългата фамилия от всички играчи в „А” група. 23-годишният Абел Анисе Адрианантенайна от мадагаскарската столица Антананариво. След близо 2-годишно лутане в България мадагаскарецът най-накрая попадна на точното място.

Кариерата му у нас започна в Черноморец, където имаше възможността да случи на един от най-добрите родни треньори – Димитър Димитров. Само че в тима на Херо Анисе не изпитваше удоволствие от играта. Причината е, че след ерата Балъков Черноморец се превърна в един клуб без амбиции и бъдеще. Затова и не бе чудно, че накрая халфът избяга в ЦСКА. Гладът на мадагаскареца за успехи обаче набързо угасна, и то заради управленската клика на Армията.

През лятото на тази година обаче Анисе най-накрая случи на отбор. Преминаването му в Ботев стана тихомълком и хората някак си го пропуснаха покрай цялата шумотевица около предстоящото участие на пловдивчани в европейските клубни турнири. Треньорът на жълто-черните Станимир Стоилов обаче бе наясно, че е успял да се сдобие с безценен диамант. Анисе пък попадна на място, което отговаря на амбициите му. Клубът от стадиона край Бирената фабрика е друга бира – цели се високо, има читав треньор и сериозни собственици. А за Анисе това е достатъчно.

Новият любимец на Ботев има странна съдба. Хукнал след топката едва проходил, а на 13 години буквално е отвлечен от семейството му. Мадагаскарският му детски тим е заведен на турнир за млади таланти във Франция, където го харесва скаут на Оксер. Франсетата звънят по телефона на родителите му в Антананариво и заявяват: „Малкият остава при нас, за да го направим професионален футболист. Ще му дадем бял хляб в ръцете!”

Без родители, но с 500 евро месечна стипендия в прочутата школа на Оксер, Абел вижда като втори свой баща легендарния Ги Ру. Специалистът го взима под крилото си и шлифова таланта му, както преди това е направил с друг африканец, минал през България – Гара Дембеле. Стои до него и когато биологичният баща на малгаша Жан си отива от този свят. Той е изхранвал семейството с лов на крокодили в Мадагаскар. Абел често разказва колко опасен е ловът на зъбатите влечуги и как като малък с месеци не е виждал татко си.

– Тази работа вероятно ще ви се стори малко рискована, но той бе много опитен. Един от малкото с професионален лиценз.

Печелеше добре, тъй като крокодилите се търсят много на пазара. От кожите им се произвеждат чанти и обувки, месото им е деликатес, сподели преди време пред „7 дни спорт” Анисе.
В България го довежда футболната агентка мадам Сокена Ба, довела преди това и Дембеле в Левски. Така Абел се озовава в Бургас. Животът му се преобръща, трудно му е да свикне с езика и българските нрави. Затова повечето му приятели са от чужденците в отбора, където играе. Най-близък му става настоящият играч на Любимец Майкъл Тевия, с който по цял обикалят Бургас.

В ЦСКА пък Анисе набързо стана дружка с камерунеца Нжонго Присо, с който са като дупе и гащи. Излизат заедно, хранят се задно, забавляват се с африкански песни. Сгащиха ги посред нощ в Студентски град, но нали им беше за сефте – минаха метър. Обещаха повече да не залитат. Католик е, силно вярващ. На рамото си има изрисуван лика на Исус, другите му две татуировки са свързани с починалия му баща. В София до него бе приятелката му Арион, която е канадка, а сега е плътно до своя любим и под Тепетата.

Мачът, който няма да забрави обаче, не е с фланелката на ЦСКА. Двубоят датира от времето, когато играеше за Черноморец. През есента на 2011 г. Левски отива в Бургас като тотален фаворит. Цяла седмица Анисе слуша: „Пристига Левски, Левски е много силен, Левски е гранд, лошо ни се пише…” Малгашът обаче не се трогва от хорските приказки и постоянно повтаря, че Черноморец ще бие. Това и става факт, след като тимът на Херо удря сините, а Анисе вкарва втория гол. Поне до мача с Локомотив Пд това е най-радостният момент в кариерата му.

За негово съжаление на Армията обаче той така и не можа да запише нов успех срещу Левски. Премина в ЦСКА с големи мъки и жестока юридическа битка, която подпали БФС. Въпреки това започна с голяма амбиция и жажда за трофеи. С кой друг да ги спечели, ако не с ЦСКА? Каква измама! Анисе уцели най-позорното време на Армията, безпаричието в клуба, дрязгите в съблекалнята…

– Ужасно, направо не искам да си спомням. Не предполагах, че шест месеца ще бъда извън терена. Отначало ми казаха – за една-две седмици ще ти се реши въпросът. След това се оказа, че трябва да се изчака още месец, а накрая нещата се проточиха до края на сезона. Тренирах като луд, бях готов да почна веднага. Така ми се играеше! Добре че накрая всичко се уреди, спомня си още Анисе.

През миналия сезон обаче ЦСКА бе бледо копие на някогашния славен отбор. Отборът редеше срамни резултати и ден след ден широката усмивка на Анисе изчезваше. Сега отново си я върна, благодарение на Ботев Пд. Спасен от червените мъки, сега мадагаскарецът се надява, че ще успее да сбъдне мечтите си. Престоят му край Бирената започна повече от добре – с нова победа над Левски. Сега обаче Анисе се цели в спечелването на голям трофей.

7 дни спорт Явор Гешев

Подобни

5 Коментара

  1. Pingback: yoga Übungen
  2. Pingback: czytaj więcej
  3. Pingback: uggs on sale
  4. Pingback: Davinci vaporizer
  5. Pingback: mcm handbags
  6. Pingback: Kyani
  7. Pingback: Kyani
  8. Pingback: sap hana
  9. Pingback: Test Prep
  10. Pingback: quik payday loan
  11. Pingback: Marco
  12. Pingback: vsi mlm
  13. Pingback: skok wołomin
  14. Pingback: My Homepage
  15. Pingback: male enhancement
  16. Pingback: Deal of the day
  17. Pingback: corion
  18. Pingback: Afvallen
  19. Pingback: Flower Vista
  20. Pingback: Car finance
  21. Pingback: burulas
  22. Pingback: Portable HotTub
  23. Pingback: Colicky baby
  24. Pingback: vehicle wraps
  25. Pingback: wedding planner
  26. Pingback: DASH Diet
  27. Pingback: Baby Colic
  28. Pingback: Tacoma Taxi
  29. Pingback: porsche 356
  30. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and amusing, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is something which not enough folks are speaking intelligently about. I’m very happy I found this during my hunt for something concerning this.

  31. I just want to tell you that I am just beginner to blogging and certainly enjoyed your blog site. More than likely I’m planning to bookmark your site . You certainly come with fabulous writings. Thanks a lot for sharing your web-site.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker