Ботев ПловдивТрибуна Пловдив TVФутбол

ТribunaPlovdivTV HD: Представиха книга за златната обувка Георги Славков (снимки)

Днес на рождената дата на Георги Славков 11 април беше официално представена книгата за великия футболист. Представянето се състоя в залата за пресконференции на клубната база на Ботев в Коматево.

Славков е един от тримата българи носители на “Златната обувка” през кариерата си освен в родния Ботев е играл за ЦСКА, Сент Етиен, Шавеш, Апоел Тел Авив, Нес Сиона и в началото на 90-те години се завръща в Ботев, където завършва кариерата си.

slavkov (3)

Семейството на легендарната осмица, легенди на Ботев, приятели, фенове и журналисти уважиха представянето на книгата. “Вратарят със златна обувка” е заглавието на книгата, която е на Антон Петров цената и е 10 лева и ще бъде пусната в продажба по книжарниците.

Димитър Вичев, Иван Глухчев, Марин Бакалов, Петър Зехтински, Славчо Хорозов, Атанас Пашев, Георги Убинов, Костадин Костадинов уважиха представянето на книгата.

След официалното представяне от страна на Йордан Данчев – БНР Пловдив, авторът Антон Петров и една от дъщерите на Георги Славков думата взеха три от легендите на Ботев.

slavkov (1)

Георги Убинов заяви, че е предвидил, че Георги Славков ще спечели “Златната обувка”. Думата взе и Петър Зехтински, който беше съотборник със Славков във великия тим на Ботев от края на 70-те и началото на 80-те години. Треньорът на Ботев в този период Иван Глухчев също говори за великия играч.

slavkov (2)

Георги Славков напусна този свят на 21 януари 2014г., но никога няма да бъде забравен от любимия си клуб. Почти сигурно една от трибуните на новия стадион “Христо Ботев” ще бъде кръстена на Георги Славков.

Вижте видео от представянето на книгата:

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker