АкадемикБаскетбол

Треньорът на Академик: Пловдивският баскетбол заслужава добър отбор! Надявам се да влезе в първата шестица

Старши треньорът на баскетболния Академик Пловдив – Йордан Янков сподели очакванията си за предстоящия сезон в НБЛ.

“Очакванията ни са да играем добре. Отборът е доста подмладен спрямо миналия сезон. Радвам се, че успяхме в последния момент да привлечем Мартин Маринов, който ще внесе доста опит в отбора ни. Ще видим и другите отбори каква селекция ще направят и как ще играят.

Надявам се да влезем в първата шестица след първите две врътки. Смятам, че чуждестранните ни попълнения са на много високо ниво. От състава от миналия сезон Тайлър Криймър и Джейлън Минет смятам, че ще надграждат върху играта си. Мисля да дам повече шанс на Кръстомир Михов и Томислав Минков, които го заслужават и оттам нататък останалите ще се борят за мястото си на терена. На този етап не очакваме нови попълнения.

Относно раздялата с основни баскетболисти смятам, че в спорта ги има тези неща. Идва един момент, в който дали отборът, дали състезателите имат нужда от ново предизвикателство. Не правим никакви драми. Пожелавам успех на абсолютно всички състезатели, с които съм работил и сме се разделили с тях. В някакъв момент може пътищата ни отново да се засекат.

Още не се знае дали ще участваме в Балканската лига. Имаме разговори, но все още няма яснота. В момента планираме сезона без Балканска лига, но според обстоятелствата можем и да участваме.

Амбициите ни са да влезем в първите шест отбора след второто завъртане. Ако успеем да влезем в първата шестица ще е голям успех за нас. Продължаваме да имаме проблеми със заети дати за залата. Надявам се това да се реши, защото през миналия сезон се наложи основно да гостуваме при първото завъртане.

Ще имаме 8 контроли на този етап. Ще участваме на турнири, ще играем срещу Миньор Перник и румънския Таргу Джу в Пловдив и ще гостуваме на Берое и Шумен.

Този сезон ще премине под знака на 75 години Академик. Отбелязваме го и със специална екипировка. Пловдивският баскетбол заслужава добър отбор и аз като техен треньор ще направя всичко възможно да радват публиката в Пловдив”, завърши Янков.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker