АкадемикБаскетбол

Треньорът на Академик: Имаше страх в играчите, вече я няма доминацията на Лукойл

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков коментира загубата на своя тим от Рилски Спортист в Самоков от 7-ия кръг на НБЛ.

„Нищо кой знае какво не се е случило. Просто имаме много контузени играчи и млади такива, които не са готови за мъжки баскетбол, както се видя днес. Рилски пък са в много добра игрова форма, много силен състав, опит от ФИБА Европа Къп и с доста повече мачове от нас, ние не сме играли от 23 дни.

Не търся оправдание, но просто това са обективни причини, които довеждат до този резултат, при който завърши мача в момента. Смятам, че разликата е именно в контузените играчи. Единственото, което исках да видя е, че младите, а и всички останали играчи, вярват в себе си. Имаше много големи периоди от мача, в които се виждаше страх. Не знам от какво беше породен, защото поредни години вече в българското първенство я няма доминацията на Лукойл, която беше от преди 10 години.

Не мисля, че трябва има страх вече към отбори или към играчи. Просто момчетата трябва да имат вяра в себе си, защото всеки един тренира много добре. Трябва да имат вяра. Всичко обаче е до опит. Нямаме опит. Да чакаме само на Тони Гуджино, на Васко Бачев е немислимо. Ако почна да изброявам другите в отбора, те просто не са готови в момента. Аз работя тази професия, за да помагам на младите момчета и на всеки баскетболист, с който работя.

Имам неизчерпаем източник на енергия и сили за такъв тип работа и не се притеснявам да го правя. Днес обаче си имаме причини, за да може състава да е в такъв вид, в какъвто го виждате в момента. В края на сезона обаче смятам, че ще сме по- добре. Надявам се само да стигнем до плейофите, защото вече с 11 отбора в първенството е по-трудно, но съм сигурен, че като игра разликата ще е огромна с тази, която показваме в момента“, заяви Янков.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker