бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Тодор Неделев е най-скъпоплатеният футболист в Първа лига

Звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев е най-скъпоплатеният български футболист в Първа лига.

Националът получава по 25 хиляди евро (близо 50 хиляди лева) на месец. Нито един играч, роден в България и състезаващ се в момента в елитното ни първенство, не получава повече от него.

Както е известно, през 1 юли 2017-та Неделев подписа договор за 3 години с жълто-черните. Договорът му с Майнц 05 бе до юни тази година. Той обаче отдавна не влизаше в плановете на немския клуб и след два периода на преотстъпване в Ботев пловдивчани си го върнаха. Майнц 05 обаче запази 60% от правата върху играча при последваш трансфер. Такъв е и процентът от заплатата на Тодор Неделев, която немците поемат, като част от сделката по договора. Така Майнц 05 плаща 15 хиляди евро (около 30 хиляди лева) от възнаграждението на крилото, а Ботев останалите 40% – 10 хиляди евро (около 20 хиляди лева), пише Тема спорт.

Националът бе продаден на клуба от Първа Бундеслига на 30 август 2013-та за сума от около 3 милиона евро. Договорът влезе в сила от 1 януари 2014 година.

През този сезон бюджетът на пловдивчани за заплати на месец е около 320 хиляди лева. Близо 20 хиляди от тях отиват за възнаграждението на Тодор Неделев или около 7 процента. По разход за заплати “канарчетата” са на пето място в елита, като пред тях са Лудогорец, Левски, ЦСКА и Берое. Любопитното е, че класирането на Ботев отговоря точно на бюджета им спрямо другите клубове.

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker