Ботев ПловдивФутбол

Това вече е прокоба! Изненада ли ще е, ако кажем, че Ботев (Пд) отново хиксира?!

5-ти пореден хикс за Ботев (Пд) в Първа лига…

Момчетата на Николай Киров отново не успяха да вземат трите точки в шампионатен мач и завършиха 0:0 с Черно море в среща от 19-ия кръг на Първа лига. На ст.”Тичa” този следобед „канарчетата” като че ли бяха по-добрият отбор, най-вече в създадените положения за гол, но в крайна сметка отново не се добраха до успеха. Успех, който вече им убягва в 5-ти пореден двубой.

Това е 5-ти пореден хикс за “жълто-черните” в шампионата. Разликата с предишните равенства обаче е в головото изражение на резултата, тъй като само на „Тича“ пловдивчани не успяха да отбележат.

Неприятната новина след този двубой е контузията в прасеца на Тодор Неделев в края на първата част. Все още не е ясно състоянието на играча и дали той ще пропусне някоя от останалите срещи на своя отбор до края на годината.

Николай Киров излезе с целия си наличен потенциал на терена. Неделев и Ндунгала бяха по крилата, а бразилците Бризола и Виана застанаха един зад друг в нападението на тима. След напускането на Неделев, Афонсо застана зад нападателя и сякаш играта на Ботев (Пд) придоби повече острота. Доминацията на “жълто-черните” бе най-осезаема през втората част, когато атаката на тима създаде най-чистите положения пред себе си.

През целия двубой “канарчетата” владяха в 55% от времето топката и отправиха 6 удара към вратата на съперника, в сравнение с трите на за Черно море, но така и не се добраха до желания гол, който щеше да реши нещата в тяхна полза. По време на целия мач пък не спря да вали обилен дъжд, което отне от скоростта на действията на двата тима по терена.

След това равенство дистанцията от 4-ри точки между двата тима остава, като Ботев (Пд) е 5-ти с 29т., докато „моряците“ са 7-ми с 25т. (преди изиграването на останалите мачове от кръга).

В следващия кръг „канарчетата“ приемат Етър (ВТ) (9 декември) на базата в кв.Коматево, преди да приключат 2018г. срещу Литекс (12 декември) в 1/4 финалите за Купата на България.

В играта и на двата тима се забелязваха много неточности, най-вече при разиграването на топката, в началните минути на срещата. Още във 2-та минута Виана излъга двата противникови играчи в близост го полето на “моряците”, но се засуети прекалено много и изгуби топката.

В 13-та минута Неделев опита удар от дистанция, но топката се отби в играч на домакините и излезе в тъч. 5 минути след това изключително красива акция на “жълто-черните, преминала през Бризола, Неделев, Виана и Ндунгала, завърши с корнер, след опита за центриране на французина в полето на Морето.

В 35-та минута Сукуп изсипа топката в полето на пловдивчани. Там на втора греда бе Антон Огнянов, който надскочи Панов и стреля с глава, но топката прескочи вратата на Чворович.

В 42-та минута груба грешка на Марин, при опит да намери свой съотборник в защита, достави топката на Сукупу в атаката на Морето. Двама на един обаче домакините не се справиха по най-добрия начин, а пасът към Кузма бе пресечен от върналия се бързо Балтанов.

Три минути след това Бризола получи на границата наказателното поле, обърна се и стреля по земя, а вратарят Михайлов услови. Две минути преди края на втората част Георги Илиев без малко да възползва от грешка в защитата на Ботев (Пд). Центриране отляво качи топката на главата на капитана на Черно море, който бе изпуснат от Марин и Минев около дузпата. Опитаният играч насочи топката с глава, но за късмет на “канарчетата” тя се отби в лявата на вратата.

Първото опасно положение пред една от двете врати за втората част се откри пред Лазар Марин. В 49-та минута Густаво центрира към наказателното поле на Черно море от пряк свободен удар. Топката попадна в Марин, който стреля силно с левия крак, но лек рикушет я изкара в корнер.

10 минути след това Виана се озова сам срещу вратаря, но отново не вкара. Преди това суперпас от дълбочина на Балтанов отвори атаката към Ндунагала. Той от своя страна напредна и с хубав успореден на голлинията пас намери Виана. Голмайсторът на Ботев (Пд) обаче отново не прояви хищнически нюх и просто стреля в тялото на вратаря Михайлов.

В 66-та минута Ндунагала стреля от над 20 метра с към долния десен ъгъл на вратата на домакините, но Емил Михайлов плонжира добре и изби.

В една от редките си атаки на Черно море, в 73-та минута на срещата, пред Мариян Огнянов се отвори голям шанс за гол. След ново центриране към полето на Ботев (Пд), защитата на гостите не съумя да изчисти топката и тя попадна пред бившия играч на “канарите”. След удар от около 15 метра обаче Иван Чворович се намеси по прекрасен начин и извади топката в корнер.

В 75-та минута Балтанов повали Хасани в наказателното поле на Ботев (Пд), но съдията не видя нарушението и не отсъди дузпа. Такава обаче имаше.

В 83-та минута Дуде Ндунгала отново напредна силно отляво и пусна към Виана в полето на “моряците”. Вторият стреля силно с глава, но топката прехвърли вратата и излезе в аут.

В добавеното време на срещата Дуде Ндунгала получи страхотен шанс за изпълнение на пряк свободен удар, в непосредствена близост до вратата на Черно море. Ударът на французина обаче бе крайно разочароващ, излизайки високо в аут.

Стартови състави на двата отбора:

Черно море: Емил Михайлов, Стефан Станчев (Мартин Минчев 87′), Александър Цветков, Александър Александров, Илия Миланов, Георги Русев, Мариян Огнянов (Емил Янчев 90′), Илиас Хасани, Марек Кузма, Ондрей Сукуп, Антон Огнянов (Ертан Томбак 87′)

Резерви: Иван Дюлгеров, Ертан Томбак, Емил Янчев, Амаду Сукуна, Мартин Минчев, Николай Минков

Старши треньор: Емануел Луканов

Ботев (Пд): Иван Чворович, Цветомир Панов, Пламен Димов, Йордан Минев, Лазар Енев Марин, Серкан Юсеин (Юлиано Алваро, 80′), Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола (Тони Тасев 67′), Тодор Неделев (Густаво Афонсо 40′) Фернандо Виана, Дуде Ндонгала

Резерви: Даниел Кайзер, Юлиано Алваро, Тони Тасев, Радослав Терзиев, Стивън Петков, Крум Стоянов, Густаво Афонсо

Старши треньор: Николай Киров

Главен съдия: Николай Колев

Звездата на Ботев (Пд) напусна принудително терена

Звездата на Ботев (Пд) напусна принудително терена

https://www.tribunaplovdiv.bg/ботев-пд-с-трудно-гостуване-на-негосто/

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker