Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

“Тираничен” Ботев (Пд)!

В сгъстения албански въздух над Тирана замириса на футбол. Пустинната жега не успя да убие “жълто-черната” страст. Напротив. Възпламени я.

Ботев (Пд) продължава да се радва като малко дете на футболната топка. Още една страница. Още една красива нощ, увековечи този млад и неопитен състав в аналите на българския футбол.

Бяхме се уплашили твърде много от Партизани. Отборът е един от най-силните в Албания. Въпреки успехите на национално ниво обаче, клубният футбол все още има много да учи, за да достигне нашето. В момента е така. Ботев (Пд) направи страхотен мач и показа по-голямата си класа. Седмият в България победи втория в Албания (също така отборът е с най-добрата защита в страната).

Футболният мислител Николай Киров и поетичните “канарчетата” начело с Тошко Неделев се изцедиха върху терена, но успяха да изиграят своя мач. Така, както го бяха планирали. Може би това е едно от най-трудните неща в тази фаза на европейските клубни турнири за отбори като Ботев (Пд). Да играят така както искат срещу тимове, които срещат за първи път.

Ботев (Пд) не се притесни от враждебната атмосфера. Трибуните бяха пълни и бутаха партизаните към вратата на Ботев (Пд), но “канарчетата” бяха волни. Летяха. Забавляваха се. Беше лесно отвън да се гледа. Беше трудно вътре да се играе. Но е сладко да се печели така. С лекота. В жегата. Под огромните очаквания. Беше “Тиранично” в Тирана. Но не за гостите. За домакините.

В тактическо отношение Ботев (Пд) изигра изключителен мач. Не се огъна в нито един момент. Показа изключителни нерви. Показа здрава физическа форма. Непоклатима дори. При 36 градуса по целзий, в първия мач от сезона ще бъде трудно дори и на Барселона да синхронизира отделните звена.

Ботев (Пд) се пропука в защита още във 5-та минута. Цветомир Панов изпусна нападателя на Партизани Сукай и той вкара необезпокояван по диагонал. Чворович също не се намеси убедително, но подобен коварен удар може да затрудни и най-добрите вратари.

А сърбинът към момента е най-добрият избор за “жълто-черните” под рамката. Доказа го и днес. След гола, не пусна нито една топка зад себе си, не изпусна нито веднъж коженото кълбо и винаги бе на точното място при центриранията. Опасенията на Николай Киров за статичните положения също могат да останат в историята. Поне на този етап. Ботев (Пд) показа, че си е взел поука от контролите.

В играта между отделните линии “канарчетата” също стояха на ниво. Много рядко бяха случаите, в които Ботев (Пд) даваше инициативата на съперника, когато се разкъсваше или пък когато пропускаше да пресече пас в своята половина. Може би, в края на срещата умората и тежките атмосферни условия си казаха думата и Партизани владееше топката в по-голяма степен, но това пък даде шанс на Косоко да забие третия гол на контра.

Видя се, че албанците нямат нужните тактически умения в защита. Хаотични са. Не се покриват. Оголват зоните си често и дават шансове за креативизма на “канарчетата”.

Крум Стоянов не направи най-добрия си мач, но поне в 5 случая успя с лекота да надбяга тромавите бранители на съперника. За съжаление обаче крилото нямаше ден и завършващите му отигравания разочароваха.

Меледже, Балтанов и Бризола композираха играта в центъра. Печелеха всеки сантиметър, печелиха всяка топка. Играха със сърце. Изпотиха се. Меледже спокойно може да се окичи със званието новият “суперхалф” на Ботев (Пд). Типичният “номер 6”, както биха казали по-възрастните любители на футбола. Разбива плана на съперника, води тиха борба срещу всеки един играч. Изяжда всичко по пътя си. А е само на 19 години. Надраснал ги е. Мисли за топката. Мисли за играта. За колектива.

Бризола прояви типичната бразилска фантазия и днес.. Играта му е красива, вълнуваща. Докосва топката с финес. Няма травматизиращи отигравания. Няма браг. Пасовете му са точни. Не греши.

Неделев и Косоко…Те ли? За тях остана забавлението. Талантът. И двамата не бяха кой знае колко активни, що се отнася до организирането на играта, но пък успяха да възнаградят огромния труд на всички “жълто-черни” сърца на терена. Ударите им рисуваха дъгите на щастието. На футболното щастие.

Ботев (Пд) отново победи. С емоция. С трепет. Бултрасите бяха на трибуните. “Бяха на терена”. Не се предадоха пред разстоянието. Бяха едно цяло с футболистите. Ботев (Пд) започва да пише нова приказка…

Книгата е топла. По-топла дори и от балканските жеги в момента. Току-що е излязла от печатницата…страниците са празни и чакат своята история!

Бюлент Мюмюнов/TribunaPlovdiv.bg

ВИДЕО: Ултраси на ФК Партизани атакуваха бултрасите в Тирана

ВИДЕО: Ултраси на ФК Партизани атакуваха бултрасите в Тирана

ВИДЕО: Ултраси на ФК Партизани атакуваха бултрасите в Тирана

ВИДЕО: Ултраси на ФК Партизани атакуваха бултрасите в Тирана

ВИДЕО: Ултраси на ФК Партизани атакуваха бултрасите в Тирана

ВИДЕО: Ултраси на ФК Партизани атакуваха бултрасите в Тирана

ВИДЕО: Ултраси на ФК Партизани атакуваха бултрасите в Тирана

ВИДЕО: Ултраси на ФК Партизани атакуваха бултрасите в Тирана

ВИДЕО: Ултраси на ФК Партизани атакуваха бултрасите в Тирана

Подобни

6 Коментара

  1. СТИГА СТЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАЛИ БЕ,ЛАЙНЯНО-ТУРСКО САЙТЧЕ!
    НЯКАКВИ СЕЛЯНИ,КОИТО НИКОЙ НЕ ГИ ЗНАЕ.
    КАКВО ТОЛКОВА СА НАПРАВИЛИ КОМЕТЕВСКИТЕ ТУРЦИ??
    КУР ЗА ЖЪЛТАТА ТУРСКА ИЗМЕТ!!
    КУР ЗА ЗА ЛЯЙНЯНАТА ВИ МЕДИЯ!!!

    1. А така нещастници смотани,плюйте сега като завистливи селски бабички,плюйте колкото можете повече,да си изплюете завистливите столипиновски черва дано.И въобще мръсните ви столипиновски мозъци дори да не си и помислят за подарена купа,защото аз знам на кое мангалско подобие на отборче подариха преди време т.нар.шампионска титла,защото Емо Наков пред очите ми раздаваше куфари с пари на разни свиркаджии и гъзолизци в Първенец в един бар-ресторант и то неведнъжЮСТЕНДИЛСКИ ИЗТРИВАЛКИ НЕЩАСТНИ!Плюйте сега,колкото повече плюете,толкова повече показвате,каква кръв серете и какъв канарски кур барабар с ташаците ви е в устата.

      1. Курво ТУРСКА,сега си голям ботевист,нали бе измекяр помашки,ама иначе за най-малкото прегрешение си пресрещате отборчето по магистралите!!!
        Ебаха ли ви албанците,ебаха ви!
        Крихте ли се под чадърите,крихте се.
        ЗАЩОТО ВИНАГИ СТЕ БИЛИ,ЖАЛКИ МИШКИ И ПЛАШОЦИ!!!
        ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ ЗА ПОДАРЕНАТА ВИ КУПА И КОЕФИЦИЕНТ 17!
        КАКВА СЪБДА,ПАЛАНКИ И СЕЛА,ВИЕ ТУРЦИ СТЕ НА КУРВИ СИНОВЕ,ЩЕ ВИ ШИБАМЕ!!!
        10 КРЪГ ЩЕ ДОЙДЕ,И НА ВАШЕТО СЕЛО ЩЕ ВИ ЕБЕМ БРУТАЛНО ЩЕ ВИ ЗАЛИЧИМ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА,АКО ЩЕ И АЛ КАЙДА С ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ДА ВИ СТОЯТ ЗАД ГЪРБА!!!
        ЩЕ ВИ ЗАКРИЕМ ТУРСКИ КУРВИ!!!
        СТАДИОН НИКОГА НЯМА ДА ВИДИТЕ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ СТЕ ГНУСЕН ТУРСКО-ПОМАШКО-СЕЛСКИ ОТБОР НА СЕЛАТА!!!
        НИКОЙ В ПЛОВДИВ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ВАС,ГНУСНИ ТУРЦИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker