Ботев ПловдивФутбол

ТемаСпорт: Нелсън напуска Ботев (Пд) след края на кампанията

Холандското крило на Ботев (Пд) Грегъри Нелсън няма да остане в тима през след­ващия сезон, съобщава в.”Тема Спорт”.

28-годишният футболист водеше прего­вори с клуба за нов дого­вор, но наскоро те са били преустановени. Почти си­гурно двете страни няма да сядат повече на масата и бившият играч на ЦСКА ще напусне “канарчетата” през лятото като свобо­ден агент.

Най-вероятно следващата дестинация в кариерата му ще бъде Тур­ция. От дълго време той е следен от няколко клуба от югоизточната ни съседка. Един от тимове, които може да го привлекат, е Касъмпаша, където се по­двизават българските на­ционали Страхил Попов и Васил Божиков. Представи­тели на отбора от Истан­бул вече са наблюдавали на живо изявите на Нелсън през сезона и са останали доволни от представяне­то му.

Роденият в Амстердам футболист се завърна в българския шампионат през октомври, подписвай­ки с Ботев Пд до края на кампанията. До момента той е изиграл 11 срещи за жълто-черните, в които е реализирал 4 попадения.

Треньорът Николай Костов обаче не го използва на ти­пичната му позиция на фланга, а като централен нападател заради липсата на такъв.

Нелсън има общо 48 мача в “А” група и 9 гола, след ка­то носи екипа на ЦСКА от есента на 2010 до тази на 2011-а и бе продаден на ук­раинския Металург Донецк.

С изтичащ договор в Бо­тев са още няколко от ос­новните футболисти – Орлин Старокин е един от тях, като вече стана ясно, че той се е разбрал да говори за оставането си едва след като кампанията приключи. Очаква се преди началото на новото пър­венство “канарчетата” да вземат поне петима нови играчи.

Иначе утре, неделя 03.04, Ботев (Пд) гостува в Разгад на шампиона Лудогрец в пореден кръг от футболната “А” група. Срещата можете да следите НА ЖИВО чрез сайта TribunaPlovdiv.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Един Коментар

  1. Ми кой ще стои за 4000 лева заплата? Мислеъе за осветление селяндури, че от есента ще е задължително! Няма да има отлагане, както писаха някои медии! Славия например са заявили националния, за мачовете си “на тъмно”! Вие Лаута ли ще заявите? Мръсна сган!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker