Локомотив ПловдивТвоята трибунаФутбол

Твоята Трибуна: На Лаута идва време за поредния урок по всеотдайност

TribunaPlovdiv.bg продължава да дава думата на своите читатели.  Днес привърженик на Локомотив Пловдив ни изпрати писмо, чрез рубриката „Твоята Трибуна“, в което говори за запалянковците и предстоящия мач на отбора с ЦСКА.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста БЕЗ редакторска намеса:

Какво значи „разочарование“? Разочарованието е когато имаш очаквания и надежди и те не се сбъднат. На Лаута единствените очаквания и надежди са свързани с това, когато дойде уикенда, да може да си позволим да сме там на стадиона, другото не е толкова важно. Дали днес ще бием с 5:0 или ще паднем с 0:5, това са преходни неща, неща които запълват рефрена „…минавахме през радост, през болка и тъга…“, но бяхме там, там на стадиона, където сме сред нашите приятели и роднини, където се възпитава да браниш своята кауза и идеали, където се учиш, че победата не е най-важна, а е важно как е постигната!

Злите езици почнаха веднага да хулят и мразят, да плюят и мрънкат. Да, знаем ви вас, за които е по-добре Локомотив и феновете му да изчезнат, да ги няма, колко по-лесно би било. Само, че забравяте нещо много важно- „Достойнството няма алтернатива!“, нас ни има, и ще ни има, защото сме минали през трудности и несгоди, които ни направиха единни, научиха ни да не се предаваме, да браним това достойнство с всякакви средства, рамо до рамо, млади и стари, приятели и роднини! Да пазим традициите, да се борим за това, което обичаме и да не позволяваме на нищо и никого да го затрие и да ни го отнеме, както се случи през годините с редица други български клубове.

Ако върнете лентата назад и погледнете интервюта взимани от бивши и настоящи футболист, от легенди на клуба и дори други, които през годините са били противници на любимият ни отбор, ще видите простата истина и тя е свързана с огромното възхищение, което всички отдават към великата пловдивска агитка, към този несломим дух, към борбата, която е 24/7, 365 дни в годината. Да ви припомня на всички зли езици, думите на Стойчо Младенов (по съдба легенда на клуб, който в исторически план е един от най-големите врагове на Локомотив, както на агитката, така и на отбора) по време на Черно-бялата Коледа: „Феновете на Локо са най-всеотдайните в България“. Тези думи не са случайни, те са заслужени, изстрадани и доказани през всички години борба с всякакви средства!

Борба точно в тези моменти, когато злите езици излизат от мишите си дупки и почват поредните набези с цел всяване на смут в черно-бялото семейство. Смут НЕ може да има, тук важи простото правило: „До последен дъх“! Това може да ви гарантира, че когато аз си отида от този свят, този дух ще бъде предаден на децата ми и ще бъде гордо предаван и на техните деца, това може да ви гарантира, че въпреки всички неприятности, Локомотив НЕ ще умре! Идва време за поредният урок по всеотдайност, датата е 13.04.2016, часът е 19:30, а мястото е добре познато, нашият дом- Стадион „Локомотив“ Пловдив!

Изпратил: Анонимен

TribunaPlovdiv.bg – Трибуната на твоя глас

Искаш да споделиш своя новина, анализ, коментар или друго със спортен Пловдив? Изпрати ни го и ние ще го направим достояние на хиляди пловдивчани.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв. Харесай я от ТУК.

https://www.tribunaplovdiv.bg/%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8/

Подобни

4 Коментара

  1. Съгласен съм,но само с втората част от писмото!
    Извинявай колега,но нали не мислиш че на всеки запалянко ще му е приятно да гледа бездушници на терена и резултати като от последните два мача,без дори 1 опасна и смислена атака!
    Все пак,да ходим на мач само заради самото ходене,си е чиста проба дълбоко провинциално и пораженческо мислене.Аз с такава нагласа,мога да ходя и на кварталните мачлета,дето са на изкуствените махленски игрища.Айде моля ти се.
    Локомотив е марка и институция в България,не защото футболистите са излизали да паднат с по-малко или там каквото стане,а са излизали като хищници да защитават цветовете и емблемата на клуба!
    Не знам,доколко е Едо е виновен.
    Според мен вината до голяма степен е в него.
    Първо защото изгони младите и докара старци,другото е че от началото на пролетта нямаме силен мач,като изключим второто полувреме с Берое,когато изравниха.
    Но така или иначе,постоянно промени,Умарбаев,Хамуд,Мартинович,Шоко на пейката,в игра едни и същи бездарници.
    Нямам против Едо,но той си мислеше че още сме 2004-та.Е за съжаление вече не сме.
    Няма как да очакваш преситени и изморени от футбола играчи,приближаващи 40-те,да искаш да се раздават на терена като все едно на 20!
    Преспокойно,дори от зимата можеше да се привикат младите,които сме дали под наем по розлични отбори по групите, и покрай 3-4-от по-опитните да се обиграват.
    А тези по-опитните като са се самозабравили и си мислят че за 2 или 3 неизплатени заплати,могат да недоволстват и да го удрят на безразборен нощен живот без никаква дисциплина,има си начини да им се набият канчетата.
    Солени глоби,замразяване на скамейката,никаква почивка,дори да ги остави на минимална заплата до края на сезона.А ако те още повече започнат да недоволства,пътя и да ги няма!!
    Локомотив го е имало много преди Камбура,Котев,Тунчев,Кики,ще го има и много след тях!
    Така както го има и след далеч по-изявени и заслужили икони като Бонев,Гочо,Садъка,Чоната,Едо и други!

    1. Не съм съгласен с теб, ще ти кажа защо. Ако феновете се отдръпнат от отбора ще се превърнем в жълтурите, това са техните модели:”Славата преди всичко, готови сме да си продадем душите за нея, ако я няма аз няма ходя”. Разочарованието идва от друго, защото загуби подобни сме имали, понеже виждам, че си запознат, ще ти припомня полуфинала срещу Черно море, преди да дойде Крушата, когато нямаше пари. Разгромна загуба, но никой не мрънкаше, нямаше драми, нямаше разочарования, защото тогава знаехме, че момчетата дават всичко от себе си, раздават си душите за без пари. Сега обидата идва от това, че ние на трибуните си даваме животите, а на терена ни се подиграват(а пари има), но не е начина да бойкотираме или да пишем декларациики. Ние трябва да си бъдем там където ни е мястото, а то е на Бесика, Спорт клуба или централната трибуна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker