бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивТвоята трибунаФутбол

Твоята Трибуна: Един разказ на родител за ДЮШ на Локо и защо има бъдеще на ”Лаута”

TribunaPlovdiv.bg продължава дава думата на своите читатели чрез рубриката “Твоята Трибуна”. Днес в пощата ни пристигна писмо от родител, на който детето тренира в ДЮШ на Локомотив Пловдив.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Здравейте приятели, Аз съм фен на Локомотив, а детето ми тренира от близо две години в школата на Лаута. Ще изпратя моите мисли на вас и още някои ваши колеги с пожеланието да му дадете гласност, тъй като много от нещата писани от мен се тема на разговор с родителите в нашия набор. Смея да заявя още, че поддържам добър контакт и с още много родители от близките по възраст селекции в школата. Така че пиша от мое име, но зад думите биха застанали стотици родители. Вероятно и треньори, но те все още се водят служители в клуба, въпреки че същия отдавна е забравил за тях. Това, което ги свързва с Локомотив е нашите деца, труда им и общата ни кауза. Не е време да декларации, имена, подписи, броене и делене. Нищо че пак сме в предизборни времена. На много неща се начетохме. В началото бяха 20-ината души против Коко Динев, накрая на още по-малка група подкрепящи го. Вчера на сцената излезе Христо Бонев.

Да, на Лаута наистина е пусто. Но вероятно в бързината си, великата „черно-бяла” осмица пропусна да каже, че на стадиона още има ентусиазъм, има живот, има бъдеще. Това са нашите деца. Родител съм на моето дете и на едно от хилядите локомотивски такива. Освен по терените на Лаута, голяма част от ежедневието ми минава в радост и болка по любимия отбор. Преди няколко седмици, г-н Динев намеси името на детската-школа на Локомотив. Затова, че й е длъжник, че тепърва ще инвестира и ще я развива. Надявам се, че като родител и баща, собственикът на Локомотив бързо е усетил грешката да намесва онази част на Локомотив, към която самият той приключи с интереса си през пролетта на 2011-та година, когато клуба загуби мястото си в голямата елитна група. От тогава до сега, школата на Локомотив е бедно сираче и едва ли изграждането на големия изкуствен терен, който никой от канцелариите на стадиона не знае че съществува, може да промени статута й на захвърлено в боклука дете. След повече от две години от изграждането му, никой не е положил някакво усилие по поддръжката му, присъствието на треньор или ръководител от мъжете пък се счита за събитие. Какво точно ще развива г-н Динев, при положение, че школата просто нямаше да я има, ако разчиташе на него и поданиците му? Дори мъжкия отбор нямаше с какво да запълни групата си за Лудогорец, когато всички играчи ги повалиха вирусни травми. Опазил ни Господ, че нашите деца не разчитаха на Коко Динев и компания в последната една година. В противен случай много от тях, нямаше да ги има, а школата на Локомотив щеше да е последен пристан за треньори, чиято професия започва и свършва на Лаута и деца, отхвърлени от всякъде.

Подобно едни други клубове, чийто треньори се издържат от футбола, без да им пука за него и да го развиват и преподават. За децата и подрастващите футболисти в Локомотив не е важен въпросът „за” или „против” Коко Динев и управлението му. За школата, треньорите, родителите и децата той е безсмислен, защото носи отговора в себе си – чрез делата. Вече близо година едни хора се отдадоха на бъдещето на Локомотив. Заради тях сега на Лаута има живот. Децата ни тренират и се развиват при треньорите си. Треньори, отдавна забравили, че Локомотив е техния работодател. На стадиона отдавна е публична тайна, че треньорите ни отдавна не разчитат на мизерната си месечна заплата от клуба, а живеят с бонуса от членските такси от юноши и родители. Въпреки усмивките и ентусиазма на децата ни, тъгата от това трудно се скрива от очите им. Защото само ние знаем емоцията, която ги завладя в мига, в който за първи път прекрачиха прага на чисто новата съблекалня. Съблекалня, изградена с фенски труд и средства, в името на една велика кауза. Много от вас знаят този факт, както и това че в последните месеци цялата школа бе облечена в еднаква екипировка… На Лаута се играят турнири, лиги и мачове, в името на децата ни и тяхното бъдеще. Може да е ъпсурдно, но дори стековете с минерална вода, сокове с витамини и минерали, възстановяващите добавки… все елементарни неща, но случващи се за първи път в „черно-бялата” изстрадала школа.

Тези дни пък се обяви и за беседи и лекции на тема правилно и здравословно хранене… Събитие по едно от най-важните теми не само във футбола, но и в спорта като цяло. Някой забеляза ли, че от известно време децата ни имат и чисто нови спортни чорапи, с които играят мачовете си? А зад една от вратите на изкуствения терен се появи пясъчник за тренировки на по-големите. Мачовете се снимат, често се провеждат и видео-разбори и анализи. Да, всичко това се случва без Коко Динев и слава богу. Той и предшествениците му имаха цялото време на света да поставят нещата в ред, да поставят основите на организация, вперила поглед в бъдещето и детската усмивка. Не се съмняваме, че футболисти и чужденци могат да се взимат на килограм, а след няколко месеца всички те да приключат престоя си търсещи куп неизплатени грешни пари и молби за разтрогване в ръцете си. Нашите деца са с черно-бели сърца и ще останат на Лаута. И няма нужда от закъснели обещания за розови дни. Особено, когато има Бъдеще за Локомотив.

Изпратил: Георги

TribunaPlovdiv.bg – Трибуната на твоя глас

TribunaPlovdiv.bg не носи отговорност за съдържанието на материалите, както и за свързаните с тях авторски права.

Искаш да споделиш своя новина, анализ, коментар или друго със спортен Пловдив? Изпрати ни го и ние ще го направим достояние на хиляди пловдивчани.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

4 Коментара

  1. ЕЙ ТОВА Е ЦЯЛАТА ИСТИНА ! МОЕТО ДЕТЕ СЪЩО ТРЕНИРА ТАМ ! БРАВО ГОСПОДИНЕ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker