Локомотив ПловдивТвоята трибунаФутбол

Твоята Трибуна: Винаги с вас! Винаги едни от вас!

TribunaPlovdiv.bg продължава да дава думата на своите читатели. Днес в пощата ни пристигна писмо от привърженик на Локомотив Пловдив, който ни праща коментар относно „черно-белите“.

TribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:

Винаги с вас! Винаги едни от вас! “Локомотив” (Пловдив) щял да изчезне, предрече една софийска врачка, гледайки на собственото си кокалче. Некадърно предсказание. Ама то, когато си некадърен, такива са ти и прогнозите. “Локомотив” (Пловдив) няма как да изчезне! Не и докато зад него са феновете. Те го освободиха, те няма да го дадат да падне в нов плен. Вижте ги какво направиха вчера! За първи път в историята на “А” група привърженици на един отбор предлагат да се вдигнат драстично цените на билетите за дербито. Въпросът не е в 3-те или 5-те лева отгоре. Въпросът е в начина, по който функционира “Локомотив”. В стройната система, изградена от привържениците за съхранение на духа на един клуб. Знаете ли какво ще стане в “Подуяне”, ако за мача с ЦСКА Тодор Батков надуе цените с 20 процента, че и отгоре!? Каквото и на “Армията” – бойкот, фенски потоп. Всъщност това ще стане навсякъде. Но не и на Лаута! “Черно-белият” Пловдив осмисля до голяма степен гражданското общество във футбола ни. Първо, бе изгонен един човек, обявен от самите играчи за вреден в някаква степен. После тези момчета (няма значение с качулка на глава или с шал в ръка) застанаха на пост пред “Локомотив”. И видят ли опасност, свирят сбор. Сега “черно-белият” пловдивски любимец е в опасност. Искат да го приключат. Причината е ясна – успее ли да просъществува, да се развие в този си вариант клуба, “А” група ще стане тясна за наместилите се в нея олигарси. Край на зависимостта на един клуб от Бащицата. Всички ще искат да са като “Локомотив”.

Затова днес хората от другата страна на барикадата искат “Локомотив” мъртъв. Пращат му Шуменския, пращат му неуспелия зет на Наско Узунов с една единствена мисия – да вдигат картони, да гонят играчи, да не дават дузпи. И онези свирят, размахват, колят! Няма да успеят обаче. Защото насреща имат една армия от Лаута, която няма загубена битка. Ще спечели и тази със статуквото, с изпълкомаджийството, с всичко! Защото тези с “черно-белит” шалове са винаги с отбора, винаги са част от отбора. Нямат си табло, купуват си! Което не могат да купят, сами си го правят Няма пари за заплати? Вдигат сами цените на билетите. Няма да е още дълго така. Показа го кампанията с благотворителните билети от по 1000 лева. 20 са продадени. Още 20 ще се продадат до края на сезона. Догодина ще са двойно, после – тройно. Защото хората в големите фирми вярват на очите си, а не на нещо друго. Най-голямата банка в България си купува места на Лаута, за да прати там свои VIP клиенти. Подарява им зрелището “Локомотив”, а не да речем “Армията” или Герена. Защо? Защото днес да си свободен и народен, да браниш това си право, могат малцина. И онези, които успяват, заслужават и уважението на всички. Дори на душманите си.

Апропо, идва време и самият Борислав Михайлов да прецени на чия страна е. И няма за кога да протака, защото европейското наближава. А то ще е тежко за душманите. Не че Боби е такъв!

Изпратил:  niakoi

TribunaPlovdiv.bg – Трибуната на твоя глас

TribunaPlovdiv.bg не носи отговорност за съдържанието на материалите, както и за свързаните с тях авторски права.

Искаш да споделиш своя новина, анализ, коментар или друго със спортен Пловдив? Изпрати ни го и ние ще го направим достояние на хиляди пловдивчани.

reklamaposledenХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Един Коментар

  1. Много точно казано!Заедно сме и няма кой да ни спре!Плюс това нас победи и титли не ни блазнят! :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker