Извън БългарияФутбол

Тайната на дълголетието на Ибрахимович – бойни изкуства и реге музика

Таранът на Манчестър Юнайтед – Златан Ибрахимович отново демонстрира хищническия си усет пред гола, след като вкара победното попадение за своя тим късно снощи срещу Кристъл Палас в Лондон. Но какво, всъщност, се крие зад дълголетния убийствен мерник на шведа?

Основна заслуга за това има личният му физиотерапевт – Дарио Форт. Той е в отбора по настояване на Златан, а клубът поема заплатата му. Всеки ден двамата работят извънредно и отделно от останалите. Те са заедно още от престоя на Ибрахимович в Милан и следват специален фитнес режим, разработен още тогава. Благодарение на чудотворната програма на италианеца, бившият шведски национал е отсъствал едва 45 дни поради травма за последните 5 години!

Но просто един фитнес режим не е достатъчен. Той върви в примес със специална подготовка, включваща бойни изкуства. Освен това в залата за тренировки задължително звучи реге музика. Последният, но не и по значение принос за постоянството на терена, е липсата на алкохол в менюто.
Снимка: Twitter

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker