бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариБотев ПловдивСтатистикаФутбол

“СуперСтивън” ще посрещне Новата година като най-ефективния стрелец в Първа лига

Стивън Петков бе човекът под пара в Ботев (Пд) през футболната есен на сезон 2017/2018г.

22-годишният играч пристигна при “жълто-черните” през лятото на тази година, малко преди отпадането на “канарите” от Маритимо в третия кръг на Лига Европа. Той не успя да се наслади нито на европохода, нито на двете спечелени купи през изминалия сезон, но за сметка на това завърши полусезона и 2017г. с голямо признание.

Признание най-вече за голмайсторските си умения, тъй като за 20 кръга в Първа лига, Петков се превърна в най-ефективния играч в първенството.

Тук става дума за вкараните голове и изиграните минути. А Стивън играе малко, но вкарва много.

В класацията “минути/голове” в Първа лига нападателят е лидер с 5 отбелязани попадения в 313 минути игра. До момента той е влизал от скамейката във всичките си 13 мача в шампионата за “канарите”, като е стартирал само веднъж като титуляр с екипа на пловдивчани – при победата над Литекс с 5:0 в 1/4 финалите за Купата.

Стивън бележи на всеки 52 минути игра, което е абсолютен рекорд в българския футбол след изминаването на 20 кръга от първенството. Втори е голмайсторът на Лигата Фернандо Каранга със 17 гола и попадение на всеки 87 минути. Трети е Клаудиу Кешеру с 10 гола – на всеки 108 минути.

Също така Петков има общо 9 гола с екипа на “канарите” във всички надпревари, като 4 от тях бяха за Купата – и 4-те с цената на класиране в следващата фаза на турнира (в 1/8 финалите срещу Царско село, когато Стивън вкара за 4:3 в добавеното време и в 1/4 финалите срещу Литекс, където оформи хеттрик).

Младият нападател в момента е най-резултатната резерва в историята на българския футбол – 6 попадения за Ботев (Пд) от пейката. Той обаче все още е далеч от класацията на най-добрите смени в света, която е оформена от 15 футболисти.

Все пак в обозримо бъдеще Петков може да гони 15-ия в подреждането Соломон Калу, който направи име в английския Челси. Той е отбелязал 13 гола в 98 мача като резерва за “сините” от Лондон. Абсолютен хегемон при “златните смени” е легендата на Манчестър Юнайтед Оле Гуунар Солскьер, който има 28 гола след влизане от пейката, най-легендарният от които в 93-та минута на финала в Шампионската лига срещу Байерн (Мюнхен) през 1999г.

Не трябва обаче да забравяме и тежестта на головете на Петков. Неговите попадения са донесли 10 точки в Първа лига на Ботев (Пд) и 2 класирания в следващата фаза в турнира за Купата. Разбира се, тук говорим хипотетично и до голяма степен практично, като не трябва да обезценяваме усилията и на останалите му колеги.

Все пак без попаденията на Петков Ботев (Пд) щеше да е 11-ти в подреждането с 22т.

Головете на Стивън Петков във всички турнири:

Ботев (Пловдив) 1:2 Черно море – 1 гол

Витоша (Бистрица) 2:4 Ботев (Пловдив) – 1 гол

Ботев (Пловдив) 1:0 Верея (Стара Загора) – 1 гол

Царско село 3:4 Ботев (Пловдив) – 1 гол (Купа)

Пирин (Благоевград) 1:2 Ботев (Пловдив) – 1 гол

Ботев (Пловдив) 1:1 Славия – 1 гол

Ботев (Пд) 5:0 Литекс – 3 гола (Купа)

TribunaPlovdiv.bg

Стивън Петков – най-ефективният голаджия в България!

Стивън Петков – най-ефективният голаджия в България!

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker