АкадемикБаскетболИз градаСъбития

“Строител” приема дербито между Академик Бултекс и Лукойл Академик

Хитът на сезона в националната баскетболна лига Академик Бултекс 99 ще играе утрешното дерби срещу Лукойл Академик в зала Строител, припомнят от ръководството на пловдивския тим.

Шефовете на отбора са подсигурили допълнителни мощности за отоплянето на залата, за да не карат феновете си да бият път до Перущица, където отборът игра зимните си мачове миналия сезон. Двубоят е утре от 18 часа и ще бъде своеобразно дерби на върха на класирането.

Лукойл Академик е лидер само със 7 победи и 1 загуба, Академик Бултекс 99 дели второто място с Берое, като двата тима имат по 5 победи и 3 загуби. Стана ясно, че студентите са изпуснали възможността да изиграят мача в Колодрума, каквото бе желанието им.

Там в неделя трябваше да има опера и при това положение мачът в събота нямаше как да се състои заради поставянето на сцената. Операта обаче е пропаднала, но вече е твърде късно да се сменя залата. Така Академик ще посрещне именития си съперник в зала Строител в последния си домакински мач за тази година.

За Колодрума ще мислим за мачовете в началото на следващата година. Имаме покана от управата на голямата зала още за първото ни домакинство на 7 януари срещу Черно море, но тогава все още няма да са минали на Общински съвет приоритетните цени за наем за пловдивските клубове.

Ако се намери някакъв вариант за по-нисък наем, сме готови, имаме желание да играем Колодрума, каза президентът на Академик Бултекс 99 Васил Врачев.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker