Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивСтатистикаФутбол

Стаховяк и Господинов единствените вратари в елита, които играят без смяна през 2013г.

Вратарите на пловдивските отбори Адам Стаховяк и Йордан Господинов са единствени вратари в елита, които са играли почти без смяна през 2013г.

Полският страж на Ботев не е пропуснал нито един мач в елита откакто беше привлечен в отбора през зимата на 2013г. Стаховяк е записал в “А” група 37 срещи. В турнира за Купата на България Стаховяк игра в 3 от четирите срещи на Ботев, а в Лига Европа също както в елита игра без смяна – 6 срещи. Така всичките официални мачове на полякът през 2013г. са общо 46 срещи. Той е пропуснал само една среща, двубоят реванш от 1/16 финалите в турнира за Купата на България Нефтохимик – Ботев 0:3, когато под рамката застана вторият вратар Росен Андонов. Двубоят от последния кръг на сезон 2012/2013 срещу Етър беше спечелен служебно от Ботев.

Стражът на Локомотив Йордан Господинов е на второто място в класацията по най-много участия през 2013г. Господинов игра като титуляр под рамката в  36 срещи в елита, като пропусна само две срещи през втория полусезон на 2012/2013 двубоят Локомотив Пловдив – Монтана 4:0 и Черно море – Локомотив Пловдив 3:0, в които пази тогавашният втори вратар на Локомотив Петър Денчев. В турнира за Купата на България Господинов взе участие в две от четирите срещи на отбора. Опитният вратар не игра в 1/8 финалите в двете срещи срещу Витоша Бистрица, а на негово място пази Кирил Акалски. Така общия брой на официалните срещи без смяна през 2013г. за Господинов е 38.

Двамата са единствените вратари, които завършиха първия дял от елита без смяна и играха във всичките 23 срещи от “А” група.

Статистиката е направена от екипа на TribunaPlovdiv.bg и използването и без изричното разрешение на екипа не е позволено!

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker