Ботев ПловдивСъбитияФутбол

Ботев нападаше, а Локо (Сф) вкарваше – “канарчетата” завършиха сезона с нелепа загуба

Ботев (Пд) загуби последната си среща за този, след като възпитаниците на Петър Пенчев позволиха на борещия се за квота в евротурнирите Локомотив (Сф) да ги надиграе с 0:2. Така “канарчетата” завършиха настоящата кампания на последното 6-то място от първата шестица, с актив от 42т, доакто “столичните железничари” си спечелиха място в Европа догодина, завършвайки 3-ти с 55т.

Иначе срещата започна изключително динамично, след като и двата  отбора имаха шанс да открият резултата. Първи изпуснаха да сторят това домакините, котио след една нелепа колективна грешка в защитата на столичани замалко да открият чрез Чунчуков. Той пое на границата на наказателното поле, напредна и стреля опасно, но силният ударът му премина покрай десния страничен стълб на вратата пазена от Митрев. В ответната атака пък Локомотив пропусна страхотен шанс да открие резултат, след като изчистилият лошо Златков “достави” топката право на крака на навлезлия в наказателното поле Том, който от своя страна стреля силно, но играещият последен мач за Ботев в своята кариера Стаховяк успя да отрази.

В 24-та минута Лазар Марин пропусна вторият добър шанс в срещата за “канарчетата”. Това стана, след като Цветков се пребори добре за една топка на аутлинията и я подаде на добре позиционирания Марин, който за съжаление на огромната “жълто-черна” фенска маса по трибуните стреля право в ръцете на Митрев. В 28-та минута уникално изчистване от голлинията на Данчо Христов спаси “жълто-черната” и остави резултата 0:0. Именно тогава топката достигна леко до футболист на Локомотив (Сф), след лоша намеса на централните защитници на Ботев, които не се подредиха добре при една бърза контраатака на гостите, след което топката попадна на крака на Хаджиев. Той от своя страна финтира Стаховяк, шутира, но някъде там пред голлинията бе сърцатия Христов, който изби далеч напред. В 37-та минута дойде и най-сериозното положение пред момчетата на Димитър Васев. Тогава топката достигна до навлезлият отдясно Тодоров, който бързо я прати успоредно на голлинията, но там затворения добре Елтон не успя да засече.

Началото на второто полувреме бе спокойно от предходното, но “жълто-черните” продължаваха да притискат своя съперник, в опит да излязат напред в резултата. Въперки по-активната игра на Ботев от начало на срещата обаче, гостите се възползва от една от малкото грешки в защитата на “канарчетата” и откриха резултата. Това стана в 64-та минута, когато Ливраменто пое 10-15 метра пред наказателното поле и стреля, топката се отби злощастно в гръб на защитник на “канарчетата” и влетя свирепо във вратата на Стаховяк за 0:1.

Натисът на Ботев продължи и след гола, като “канарчетата” имаха пореден добър шанс да изравнят в 77-та минута, когато Данчо Христов стреля мощно, но топката профуча опасно в аут. 180 секунди по-късно “жълто-черните” имаха нова възможност да отбележат, но урадът с глава на Чунчуков излезе в аут. В даденото от съдията продължение на мача Локомотив стигна и до втори гол. Владислав Романов стреля, Стаховяк изби, но Велковски направи добавка на празна врата, оформяйки крайното 0:2!

Стартови състави на двата отбора:

Ботев (Пд): Стаховяк, Златков, Христов, Терзиев, Филипов, Иршак, Огнянов, Марин, Гамаков, Чунчуков, Цветков (к)

Старши треньор: Петър Пенчев

Локомотив (Сф): Митрев, Ранджелович, Бранеков (к), Генов, Трифонов, Том, Романов, Хаджиев, Ливраменто, Елтон, Тодоров

Старши треньор: Димитър Васев

Главен съдия: Николай Йорданов

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker