Ботев ПловдивСъбитияФутбол

Малко преди Виктор Голас да натисне окончателно бутона “STOP”, Лудогорец намери пролука и измъкна най-трудните 3т. в своя сезон

Виктор Голас направи поредния си силен мач на вратата на Ботев (Пд), но дори и той не успя да спре мощните офанзивни набези на атакуващите футболисти на Лудогорец, които в крайна сметка дадоха резултат и позволиха на шампионите да измъкнат трудно трите точки срещу тима на пловдивчани. Въпреки че вратарят на Ботев (Пд) направи всичко възможно да остави вратата си суха, попадение на ст.“Лудогрец Арена“ все пак падна в края на първата част – Марселиньо (41‘).

Тодор Неделев се завърна в игра за Ботев (Пд), след като не игра за тима от началото март. Той обаче не успя да се впише в играта на своя тим и изгелждаше доста тромав и бавен в отиграванията си с топката. Иначе след тази загуба Ботев (Пд) остава на 6-та позиция с актив от 28т., докато разградчани си върнаха аванса от 14т. пред втория Левски във временното класиране и вече има 57т.

Началото бе за домакинтие, които започнаха да натискат още в първите минути на срещата. В 7-та минута Вандерсон се засуети бе изведен зад защитата на Ботев (Пд), но се засуети. След това и Клаудиу Кешеру се озова зад защитата, но този път атаката бе спряна.

В 17-та минута Джонатан Кафу изпусна страхотен шанс за гол. Витиня центрира от левия фланг и качи топката на главата му, бразилецът стреля, но Виктор Голас с една ръка изби. В 21-та минута Клаудиу Кешеру също влезе в списъка на „грешниците“ за своя тим, след като и той не успя да опъне мрежата зад Голас. Румънецът бе изведен зад защитата на Ботев (Пд, спря се и стреля, но вратарят Виктор Голас виртуозно изби.

Три минути след това така чаканият шанс пред Тодор Неделeв бе факт. Техничният левичар обаче не успя да се възползва от грешка в защитата на Лудогрец и да прати топката в опразнената врата зад излезналия неразчетено Владо Стоянов. Неделев стреля силно, но топката премина над напречната греда.

В 37-та минута Лудогрец имаше нови две възможности за откриване на резултата. Първо, удар на Кафу от близка дистанция беше отразен от бразилския вратар на Ботев (Пд), а после и далечен на Витиня не се оказа проблем за вездесъщия до този момент Виктор Голас.

ГОООЛ Кариоката обаче нямаше шанс три минути по-късно, когато неговият сънародник Марселиньо го остави безпомощен след силен удар с глава. Това стана факт след една нелоша атака на домакините, която завърши с центриране на Вандерсон отдясно към Марселиньо. Бразилецът изпревари защитник на Ботев (Пд) и с летящ плонж, стил Йордан Лечков, разтърси мрежата зад Голас, давайки преднина на Лудогрец – 1:0!

Още в началото на втората част Ботев (Пд) остава с човек по-малко, след като украинският защитник на гостите Игор Ощипко получи червен картон.

В 54-та минута Козмин Моци направи поредния фрапиращ пропуск пред вратата на Ботев (Пд), а Виктор Голас порадната проява на отличен рефлекс. След центриране на Вандерсон от фаул топката стигна до него на границата на наказателното поле. Той стреля силно с ножичен удар, но вратарят Виктор Голас изби.

В 62-та минута Клаудио Кешеру отново се озова сам срещу вратаря на Ботев (Пд) Голас. Марселиньо пусна прецизен пас към румънеца, а той от своя страна без забавяне изстреля силно топката по земя – коженото кълбо обаче премина на сантиметри от левия страничен стълб зад Голас.

В 66-та минута Милен Гамаков отправи силен удар от дистанция, но топката премина над вратата и не да затрудни Стоянов.

В 77-та минута Виктор Голос без малко да обезобрази лицето на Клаудио Кешеру, след като при уловяването на една висока топка, той вдигна крака си високо във въздуха и видимо съзнателно го среща с лицето на румънеца. Той обаче продължи игра, въпреки ужасяващата среща с бутонките на бразилския вратар. Минута след това Джонатан Кафу направи хубав индивидуален пробив, но се забави точно в най-вания момент и не можа да стреля.

В 84-та минута Клаудио Кешеру отново не успя да немери целта, след като ударът му бе спрян от Милен Гамаков. Само две минути по-късно Лусак Саша повтори упражнението, което в този мач стана патент за шампионите. Марселиньо намери отлично нахлуващия в наказателното поле Саша, който от движение стреля покрай левия страничен стълб на вратата на Ботев (Пд).

Стартовите състави на двата отбора:

Лудогорец: Стоянов, Минев (Витиня 9′), Моци, Керчев, Натаниел Пимента, Дяков, Лукас Саша, Кафу (Джорди Лукоки 79′), Марселиньо, Вандерсон, Кешеру

Старши треньор: Георги Дермендциев

Ботев (Пд): Виктор Голас, Йордан Христов, Филип Филипов, Орлин Старокин, Игор Ощипко, Серкан Юсеин, Наско Милев (Милен Гамаков 53′), Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Тодор Неделев (Божидар Васев 81′), Грегъри Нелсън (Рахави Кифуети 73′)

Старши треньор: Николай Костов

Главен съдия: Ивайло Стоянов

Снимка: gong.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker