Локомотив ПловдивСъбитияФутбол

СНИМКИ: Анемичен Локомотив загуби от Левски в обща “90-минутна разходка” на Лаута

В изключително скучен и анемичен мач Локомотив (Пд) загуби от Левски с 0:1 в среща от предпоследния 31-и кръг на “А” група на ст.”Локомотив” в пловдивския парк “Лаута”. Единственото попадение дойде в 59-та минута на срещата, когато Гаджев се възползва от грешка в защитата на пловдивчани и с хубав удар от воле отбеляза единственият гол в двубоя. След тази среща възпитаниците на Христо Колев – Бащата остават на 10-та позиция в генералното класиране с актив от 29т., осигурили си вече елитен статут и за догодина, докато “сините” от Левски са 7-и с 53т.

Въпреки големите предварителни очаквания за интересни и атрактивни действия, в играта през първата част между Локомотив и Левски нямаше кои знае колко вълнуващи ситуации пред двете врати. Иначе двубоят започна равностойно, след като и двата отбора опитваха да наложат контрол върху топката и да овладеят центъра на терена. Можем да кажем, че това в по-голяма степен се отдаде на “сините” от Левски, които след 10-15 минути игра започнаха по-сериозно да поглеждат към врата на Локомотив.

Левски успя да организира две качествени фалангови атаки отдясно чрез Цонев и Прохазка, но и в двата случая топката прехвърли футболистите в наказателното поле и отиде далеч напред. Най-интересното положения открило се пред състава на Локомотив дойде в 15-та минута на двубоя, когато Димитров напредна отдясно, финтира двама и подаде добре на Ласимант, който бе добре пласиран около точката за изпълнение на дузпа, но французинът не успя да овладее топката, която бързо бе прибрана от “сините” футболисти.

Впоследствие играта се накъса, след като съдията спря играта за няколко груби фаула в центъра на терена, от страна и на двата отбора. В края на полувремето Левски отново положи усилия, за да отбележи попадение, но до такова така и не се стигна.

IMG_1096Както в края на първото полувреме и в началото на втората чат Левски продължи по-активните си действия на терена Първата по-интересна ситуация се създаде едва в 55-та минута, когато Скорчев излезе неразчетено напред, в опит да спира Педро, който получи добра топка от дълбочина, но при съприкосновението между двамата, малко пред наказателното поле, съдията отсъди фаул в атака на бразилеца.

За най-атрктивното действия в редиците на Локомотив можем да определим една солова акция на Дани Кики в 58-та минута на двубоя, след като нападателят на Локомотив навърза двама в стил Кристиано Роналдо малко пред наказателното поле, стреля силно с качествен плътен удар в обратния ъгъл на Йоргачевич, но сърбинът улови.

В ответната атака обаче Левски най-сетне се възползва от своето териториално преимущество от началото на срещата и реализира. Това стана след едно разбъркване в наказателното поле след корнер, когато топката попадна в Гаджев. Той от своя страна спря и с второто си докосване прати “коженото кълбо” във врата на немръдналия в този момент Скорчев, откривайки за Левски в 59-та минута.

Малко след това в 71-та минута Ласимант имаше добър шанс да изравни. Тогава след центриране на Кики от фаул, топката достигна до французинът, но и този път, както и през първата част, неконцентрираните му действия изпратиха топката далеч над вратата на Йоргачевич. Това  обаче може да се каже, че бе и последното интересно положение в срещата, която без да кривим душите никак не успя да предложи така чаканата футболна емоция, предполагаща се от имената на тези два тима!

Стартови състави:

Локомотив (Пд): Скорчев, Илиев, Сечков, Стамов, Димитров, Вълчев, Траянов, Карагарен, Кики, Ласиман, Камбуров

Старши треньор: Христо Колев – Бащата

Левски: Йоргачевич, Белаид, Орачев, Христов, Абди, Бедоя, Прохазка, Педро, Цонев, Кинта, Гаджев

Старши треньор: Стойчо Стоев

Главен съдия: Ангел Ангелов

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker