бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

Победната серия в “жълто-черно” намери своя финал край бреговете на “Дунав”

Ботев (Пд) не успя да продължи серията от последователни победи в Първа лига…

След 4 поредни успеха в шампионата, тази вечер серията на „канарчетата“ приключи с равенството 0:0 срещу Дунав на Градския стадион в Русе в двубоя от 13-ия кръг на Първа лига.

Срещата бе меко казано безинтересена, като опасностите пред двете врати може да се изброят на пръстите на едната ръка. Най-добрият шанс за домакините дойде в средата на първата част, когато бившият играч на Локомотив (Пд) Бирсент Карагарен стреля от непосредствена близост, но от голлинията Лазар Марин изби.

„Жълто-черните“ пък бяха по-активни през второто полувреме. Най-добрата възможност бе за Тодор Неделев, който излезе сам срещу вратаря на Дунав, но вместо да подава на намиращия се в по-добра позиция Стивън Петков, той реши да стреля и даде възможност на стража да спаси.

След този хикс Ботев (Пд) остава 4-ти с 21т. Дунав е 13-ти с 10т. В следващия кръг “канарчетата” гостуват на Пирин на 27.10. Преди това имат и мач за Купата срещу Царско село, който е във вторник (24.10).

Още преди да бе изтекла 1 минута от началото на двубоя Неделев пое на границата на наказателното поле на Дунав и стреля с левия крак, но Антонов се намеси убедително и улови. 5 минути след това, след подаване от корнер, топката попадна в Ндунгала. Той успя да пусне успореден пас към нахлуващия Бризола, но бразилецът не направи най-добрия удар и топката излетя далеч в аут.

В 18-та минута центриране отляво по атаката на Дунав създаде смут в защитата на Ботев (Пд). Там Карагарен стреля силно по земя, но Мартин изби топката на метър пред голлинията. При добавката Васев шутира силно, но прехвърли вратата на пловдивчани. В 36-та минута бившият играч на “жълто-черните” стреля технично от пряк свободен удар, но топката прехвърли вратата на зад Чворович.

В 57-та минута тимът Дунав организира хубава атака отдясно, преди топката да стигне до Карагарен. Той засече на границата на наказателното поле на Ботев (Пд), а топката мина на сантиметри от лявата греда на вратата на Чворович.

10 минути след това Бризола стреля с десния крак от средна дистанция, но топката излетя в аут. В 74-та минута и Серкан стреля от идентична позиция, но и този опит не сполучи.

В 75-та минута Неделев направи грандиозен пропуск. Крилото се измъкна зад защитата на Дунав и се озова сам срещу вратаря Антонов. Вместо да потърси пас към Стивън Петков, който сякаш бе на по-добра позиция, той реши да стреля с десния крак. Ударът бе много слаб и бе уловен от вратаря на домакините.

Стартови състави на двата отбора:

ФК Дунав: Станислав Антонов, Петър Патев, Олексей Ларин, Михаил Милчев, Христофор Хубчев, Диян Димов, Васил Шопов, Юлиян Ненов, Божидар Васев, Бирсент Карагарен, Мирослав Будинов (Бранимир Костадинов 70′)

86
Антонов
23
Хубчев
4
Патев
21
Ларин
22
Милчев
11
Димов
1,
Васев
14
Шопов
7
Карагарен
94
Ненов
9
Будинов

Резерви: Александър Конов, Андреас Васев, Бранимир Костадинов, Димитър Георгиев, Карлос Ятоба, Преслав Петров, Тейнур Марем

Старши треньор: Пламен Динев

Ботев (Пд): Иван Чворович, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Пламен Димов, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Фернандо Виана (Стивън Петков 63′), Дуде Ндонгала (Густаво Афонсо 46′)

99
Чворович
24
Марин
18
Терзиев
70
Димов
2
Панов
17
Балтанов - к
10
Серкан
29
Ндунгала
7
Бризола
8
Неделев
9
Виана

Резерви: Даниел Кайзер, Кристиан Димитров, Стивън Петков, Йордан Минев, Крум Стоянов, Радослав Апостолов, Густаво Афонсо

Старши треньор: Николай Киров

Неделев с интересен коментар: Теренът ни попречи!

Ветеранът на “канарчетата” аут срещу драконите

Ветеранът на “канарчетата” аут срещу драконите

Ветеранът на “канарчетата” аут срещу драконите

Ветеранът на “канарчетата” аут срещу драконите

Ветеранът на “канарчетата” аут срещу драконите

Подобни

2 Коментара

  1. “Срещата бе меко казано БЕЗИНТЕРЕСЕНА”,а ако жълтите бяха победили, тогава щеше ли да е,ИНТЕРЕСЕНА????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker