бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

СНИМКИ: Ботев (Пд) бе изгорен в добавеното време на старта на новия сезон

Ботев (Пд) стартира с драматична загуба новия сезон в Първа лига…

Тази вечер на стадиона в кв.Коматево „канарчетата“ дадоха начало на 65-та си кампания в родния футболен елит със загуба с 0:1 от Левски след късен гол на юношата на “сините” Илия Димитров в 93-та минута на срещата.

Като цяло през цялото първо полувреме и през по-голямата част от второто „сините“ бяха по-активния отбор на терена и логично създадоха по-чистите положение пред противниковата врата. По веднъж Мариани, Костов и Гомез стреляха опасно към вратата на Даниел Кайзер, но полякът направи силен мач и във всички случаи бе безгрешен и се проявяваше на ниво.

„Канарчетата“ бяха постни в предни позиции, като единствено в последната четвъртина от срещата се усети някакво раздвижване в атака, дело най-вече на влизането на направилия дебют за тима на Николай Киров Васил Шопов.

Едва в края на срещата силна контраатака на “сините”, успя да намери Габриел Обертан в полето на Ботев (Пд), който пусна успореден пас към резервата Илия Димитров, а той на празна врата донесе трите точки на Левски.

Киров заложи на изненадащ централна защитна двойка, пускайки дебютиращия Костадин Ничев и младият юноша Кристиян Димитров (21г.). В предни позиции като единствена нападател действаше Стивън Петков, а около него оперираха Ндунгала, Неделев и Афонсо. Видимо обаче операцията на глезена, която Петков претърпя след края на миналата кампания, се отрази на играча и той не успя да намери най-добрия си игрови ритъм в уводния мач за новия сезон.

Срещата започна със силен удар на Марини в Левски отново бе близо до гол 5 минути по-късно, когато пробив на Кабрал отляво качи топката върху главата на Костов, който насочи умело, но Кайзер изби в ъглов удар.

Първата опасност към една от двете врати дойде от шут на Давиде Мариани в 4-та минута на срещата с левия крак от границата на наказателното поле, но вратарят на Ботев (Пд) Даниел Кайзер се хвърли встрани и изби в корнер. След него Костов стреля с глава, но полякът под рамката на “канарчетата” се протегна и изби.

В 37-та минута Ничев опита сам да изнесе топката, но сгреши и подари топката на Станислав Костов, който обаче стреля в аут от няколко метра сам срещу Кайзер.

3 минути преди края на първата част Неделев опита да изненада Полачек от пряк свободен удар, след като стреля от малък ъгъл но топката се оплете от външната страна на мрежата.

В 51-та минута Неделев опита да изненада Полачек с удар от дистанция, фронтално на неговата врата, но топката прелетя високо в аут. Минута по-късно Мариани стреля от пряк свободен удар от ъгъла на наказателното поле, но този шут бе неточен.

10 минути след началото на втората част Даниел Кайзер спаси по прекрасен начин 100-процентово голово положение за Левски! Обертан проби отляво и размина леко Филипов, преди да пусне към Костов, който чакаше около точката на дузпата. Нападателят на “сините” стреля с едно, но полупразната някак бе покрита нацяло от тялото на Кайзер, който плонжира атрактивно и с една ръка изби топката в корнер.

В 63-та минута Кабрал проби през центъра и си отвори пространство за удар с левия крак, но топката прелетя покрай дясната греда зад Кайзер. Малко след това Гомез също шутира слабо, но полският вратар на Ботев (Пд) улови спокойно.

В 79-та минута влезелият като резерва Васил Шопов се включи добре в нападението на Ботев (Пд) и успя да центрира към Стивън Петков в полето на Левски. Там таранът на “жълто-черните” стреля с глава, но Полачек внимаваше и прегърна топката между ръкавиците си.

ГОООЛ Илия Димитров бележи в 93-та минута за Левски – 0:1!

В 93-та минута Левски се добра до гол, след като атака през центъра позволи на Мариани да комбинира с Обертан, която пусна успоредно на голлинията на вратата на Ботев (Пд). Там бе резервата Илия Димитров, който чукна в опразнената врата и донесе успеха на своя тим.

Стартови състави на двата отбора:

Ботев (Пд): Даниел Кайзер, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Йордан Минев, Серкан Юсеин (Радослав Апостолов 84′), Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Дуде Ндонгала (Васил Шопов 66′), Густаво Афонсо (Mилко Георгиев 90′), Стивън Петков

22
Кайзер
23
Минев
6
Ничев
5
Димитров
28
Филипов
10
Серкан
17
Балтанов
29
Ндунгала
93
Густаво
8
Неделев
20
Стивън

Резерви: Иван Чворович, Радослав Терзиев, Радослав Апостолов, Васил Шопов, Mилко Георгиев, Станислав Шопов, Кристиан Добрев

Старши треньор: Николай Киров

Левски: Мартин Полачек, Аймен Белаид, Иван Горанов, Давиде Мариани, Антъни Белмонт (Ивайло Найденов 63′) (Холмар Ейолфсон 76′), Жорди Гомез, Милош Цветкович, Йерсон Кабрал, Давид Яблонски, Станислав Костов (Илия Димитров 67′), Габриел Обертан

1
Полачек
4
Горанов
3
Белаид
28
Яблонски
19
Цветкович
11
Белмонт
26
Кабрал
13
Гомез
8
Мариани
32
Обертан
29
Костов

Резерви: Петър Иванов, Холмар Ейолфсон, Ивайло Найденов, Мартин Петков, Илия Димитров, Атанас Кабов, Станислав Иванов

Старши треньор: Тодор Симов

Главен съдия: Станислав Тодоров

Обичайните предупреждения преди дерби, ето какво забрани полицията преди Ботев (Пд) – Левски

Обичайните предупреждения преди дерби, ето какво забрани полицията преди Ботев (Пд) – Левски

Обичайните предупреждения преди дерби, ето какво забрани полицията преди Ботев (Пд) – Левски

Обичайните предупреждения преди дерби, ето какво забрани полицията преди Ботев (Пд) – Левски

Обичайните предупреждения преди дерби, ето какво забрани полицията преди Ботев (Пд) – Левски

Обичайните предупреждения преди дерби, ето какво забрани полицията преди Ботев (Пд) – Левски

Обичайните предупреждения преди дерби, ето какво забрани полицията преди Ботев (Пд) – Левски

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker