Ботев ПловдивСъбитияФутбол

(ВИДЕО) Ботев (Пд) “наводни” Берое от голови положения, но пак не вкара, оставяйки Битката за Тракия без победител

Футболистите на Ботев (Пд) отново имаха множество голови положения, но те отново не бяха резлизирани! Това стана факт в голямата Битка за Тракия, в която Ботев (Пд) завърши наравно 0:0 с Берое в изключително емоционална и динамична среща на ст.”Берое” в Стара Загора. Оправдание за неумението на “канарчетата” можем да търсим в подгизналия терен Под Аязмото, но никакъв аргумент не може да покрие изключително стресиращия пропуск н Алекс Колев в 63-та минута на мача, който можеше да донесе трите точки на пловдивчани. По този начин, след 6 изиграни срещи, момчетата на Ермин Шиляк увеличават актива си на 6т. и се изкават до 7-та позиция в подреждането, докато старозагорци продължават да са 4-ти с 9т.

Иначе срещата започна под изключително силния дъжд, който се сипеше над Стара Загора! В първите минути на двубоя и двата отбора се опитваха да овладеят центъра на терена и да реализират ранно попадение, което да да им даде комфортна преднина, предвид тежките условия, които очакваха 22-та на игралното поле през първите 45 минути. В началото се създаде впечателние, че Берое имаше контрол над събитията на терена, тъй като старозагорци изпълниха два корнер и отправиха няколко неточни удара към вратата на бразилеца Голас, но до попадение обаче така и не се стигна. Това сякаш вдъхнови възпитаниците на Ермин Шиляк, които след началния домакински заиграха по-уверено.

В 13-та минута нападателят на пловдивчани Алекс Колев отправи първият точен удар за своя отбор, но топката бе изпратена от над 25 метра и бе твърде лека, за да затрудни по какъвто и да е начин Благой Мекенджиев. След това игровата динамика на мача някак се притъпи и на терна взеха връх множеството единоборства и досадните нарушение. След средата на първата част обаче двата отбора отново ни предложиха по-раздвижен и динамичен футбол, след което дойдоха и няколко по-реалистични положения за гол.

Първо страхотен удар на младия Серкан Юсеин в 31-та минута замалко не изненада Макенджиев. Юношата на Ботев (Пд) се освободи добре малко пред наказателнто поле на съперника и без колебание стреля, опитвайки да изненадата противниковия вратар на мокрия терен, но ударът бе вещо отразен в корнер. Само няколко минути след тази ситуация, в 34-та минута Неманя Милисавлевич остана сам и навлезе добре в наказателното поле на Ботев (Пд), близо до неговата граница отляво, но опитът му за прехвърлящ удар се оказа неточен.

Като навързана по конец след описаните два се оказа и третият шанс за гол пред коя да е от двете врати. Сега силен удар на Дани Генов по посока вратата на стараозгорци в 38-та минута бе отразен отлично от Макенджиев, след като топката летеше опасно към левия ъгъл на вратата на домакините. В края на полувремето и Берое се прояви! В 43-та минута нападателят на домакините Георги Божилов бе намерен отлично на границата на наказателното поле и без змаисляне отправи удар към вратата на Голас. Бразилецът от своя страна реагира мигновено, хвърли се към левия ъгъл на своята врата и запази резултата 0:0

Втората част започна гръмко за домакините, след като те имаха шанс да открият резултата още от съблекалнята в началото вторите 45 минути. В 53-та минута страхотен шанс се откри пред Стивън Петков, който след едно опасно центриране на Венелин Филипов отдясно надскочи Христов и отправи силен удар с глава, но коженото кълбо мина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на Голас и излезе в аут. В 62-та минута защитата на Ботев (Пд) изпусна централняит нападател на Берое Георги Андонов, който излезе очи в очи с вратаря на гостите, но голямото суетене, което се забеляза в действяита му, забави играч и той трябваше да се върне назад и да върне топката към подкрепилия го от задна позиция Игор Джоман. Той от своя страна пусна пас вдясно за Милисавлевич, а сърбинът опита да шутира с външен фалц, но го стори право в ръцете на Виктор Голас. В 65-та минута още един пропуск на Стивън Петков опъна максимално нервите на Петър Хубчев, тъй като Голас спаси! Джоман поде бърза атака през центъра и подаде вляво в наказателното поле за Петков. Младокът стреля силно от движение към близкия ъгъл, а вратарят на Ботев изби в ъглов удар.

В 68-та минута дойде и най-емоционалният момент в срещата, когато Алекс Колев пропусна да открие резултата с един от най-стряскащите прописки в последните години за Ботев (Пд). Първо много добър индивидуален реит отляво направи Божидар Васев, който с едно меко центриране постави топката на главата на централния нападател Колев, но именно вторият направи фрапантен пропуск, малко пред точката за изпълнение на дузпа, стреляйки право в тялото на Благой Макенджиев и пропускайки златната въможност да даде аванс на “канарчетата”.

Малко след това нов шанс добър за Ботев (Пд) се откри в 71-та минута, когато Божидар Васев се понесе отляво на скорост и центрира остро пред вратата за Алекс Колев, който изпревари подаването. Последва разбъркване, което завърши с фаул на Дани Генов.

В 77-та минута се случи и най-спорната ситуация в срещата, когато гол на Берое бе отменен. Именно тогава Спас Делев центрира от фаул, като топката бе насочена към Елиаш (през това време коженото кълбо се оплете в мрежата на Голас), който според вижданията на страничния рефер бе в засада, въпреки че повторенията показаха, че последният в защита за Ботев (Пд) и полузащитникът на Берое са на една линия. Заради бурно изразената си реакция след отменения гол, Спас Делев получи жълт картон.

Най-дейният футболист на терена в последните минути Спас Делев имаше шанс да даде победата на своите в 88-та минута, когато той не само можеше да открие резултата, но и да скъса мрежата на Голас, след като красивата му странична ножица само “лизна” страничния стълб на вратата на гостите. Първо Костов със сетни сили центрира от аутлинията, топката стигна балонно до оставения сам Делев и той отправи атрактивен удар, който все пак не успя да промени резултата и остави Битката за Тракия без победител!

Стартови състави на двата отбора:

Берое (Сз): Макенджиев, Пенев, Василев, Иванов (к), Милисавлевич, Елиас, Джоман, Петков, Делев, Андонов, Божилов

Старши треньор: Петър Хубчев

Ботев (Пд): Голас, Христов (к), Златков, Николов, Марин, Балтанов, Гамаков, Юсеин, Васев, Генов, Колев

Старши треньор: Ермин Шиляк

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker