Локомотив ПловдивФутбол

Станков: В България има черно-тото, но ние не се занимаваме с такива неща, ще се борим за 3-ото място

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков говори в предаването “Зона Спорт” където говори за амбициите на “черно-белите”.

„Ние много добре знаем потенциала си. Стоим здраво стъпили на земята и не афишираме високи цели. В отбора цари отборен дух и сплотеност, има добра атмосфера в съблекалнята. В 90 процента от мачовете момчета се стремят да играят на максимума на възможностите си.

Позицията ни в момента ме изненадва, не мога да го скрия. Имаме потенциал да задържим третото място, но нашият отбор няма лесни мачове. Във всеки двубой трябва да даваме 100-120 процента. Не сме Лудогорец, не сме Левски, не сме ЦСКА, но с много усилия ще успеем да го задържим.

Не съм от хората, които сипят със суперлативи президентите. Аз съм независим човек. Президентът ни, г-н Динев, много обича футбола, и вади парите за него от собствения си джоб. Вместо да ги харчи за удоволствия, ги харчи за футбола. Той не се меси в работата ми, а двамата поддържаме добър тон. С него имаме уговорка от самото начало, винаги гледаме в една посока за бъдещето на Локомотив и дай Боже да стигнем на едно добро място, защото феновете го заслужават. Не обичам да давам прогнози. Ако можем да завършим в първата седмица ще е добре за нашия отбор. Това е реалната ни цел. В началото не се знаеше дали нашият отбор дали изобщо ще съществува. Отзовах се на молбата на г-н Динев да помогна, докато той се зае с издръжката на клуба. Истинската промяна е в това, че се събраха момчета с голям дух и желание, опитни футболисти също и се получи една здрава сплав. Не успяхме да окомплектоваме отбора навреме, закъсняхме с подготовката,все още има място за нови попълнения, с които отборът да изглежда още по-добре.

Мачът с ЦСКА им хареса от гледна точка на дисциплината в нашия отбор. Това, което бях замислил се получи. Нямаше много футболни достойнства, но с много дисциплина стигнахме до победата. Не съм се захапал със Стойчо Младенов. Футболът е мъжка игра има единоборства, но не ми харесва определението че сме играли ръгби. Който губи единоборствата, много често губи и мача.

Със сигурност в България има черно тото и много неща се случват, но в нито един момент, откакто съм треньор на Локомотив, не сме били замесвани в нещо такова. У нас имаме навика да постоянно да се търсят такива неща дори когато ги няма. Черното тото обаче не е добър атестат за футбола у нас. Определено много неща в България ме дразнят, дори сам не мога да се позная на моменти след края на мачовете. Може би самите треньори трябва да даваме тон, макар че самата обстановка ни кара да се държим по такъв начин. Винаги се търсят оправдания със съдии или друго, но по-добре е всеки да си гледа собствения двор. Очаквам да има наказания за нашия отбор, за съжаление. Така страда отборът, защото няма да играе пред своите привърженици. Може би срещу Левски ще трябва да играем на чужд терен, но още не се знае. Дори и така обаче трябва да се представим добре. Очаквам да играем силно. Левски си е Левски, както ЦСКА си е ЦСКА”, сподели Станков.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker