Ботев ПловдивМарицаФутбол

С такива мачове Кампос ще накара Ботев да забрави за Виана! Бразилецът блести в контрола с Марица

Ботев (Пд) тръгна силно в контролите от зимната си подготовка, надигравайки градския си съперник Марица с 3:0.

Спарингът между двата тима се игра в Коматево пред погледите на доста голям брой зрители.

В герой за „жълто-черните“ се превърна новодошлият бразилец Диого Кампос, който реализира две попадения в рамките на пет минути през второто полувреме.

Милко Георгиев пък направи резултатът класически с хубав удар с глава, който не остави шансове на Илия Николов да се намеси.

Иначе в срещата взеха участие всички налични състезатели както на Николай Киров, така и на наставника на Марица Стоян Димитров.

НАЧАЛО НА ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първата по-сериозна възможност за един от двата отбора бе в 10-та минута, след като бърза атака на “канарчетата” завърши с удар във вратата на Марица. Лазар Марин стреля силно по земя, но Кирил Акалски парира добре и изби в ъглов удар.

Само три минути по-късно “жълто-черните” разиграха добре около дъгата на наказателното поле на “маричани”. Стивън Петков подаде технично към Густаво Афонсо, който навлезе остро към вратата на Акалски, но контролът на топката му изневери.

Доста приятен футбол от страна на двата отбора, които опитват скоростни атаки по крилата. В един от случаите Густаво Афонсо пусна добър пас в коридор към Крис Добрев, но последният центрира право в ръцете на Акалски.

В 19-та минута самостоятелен пробив на Панов завърши с удар в ръцете на вратаря на Марица.

Миг по-късно “канарчетата” достигнаха до нова възможност за гол. Изстрелът на Серкан Юсеин обаче мина на милиметри от страничния стълб на вратата на “пиратите”.

Половин час след началото на двубоя липсват положенията пред вратата на Даниел Кайзер. Нападението на Марица все още не е отправило удар по посока вратата на “канарчетата”.

Лазар Марин опита изстрел с по-слабия си десен крак, който обаче прелетя далеч от вратата на Акалски.

В 40-та минута меко центриране на Панов към Стивън Петков завърши с доста слаб удар на тарана, който сякаш не очакваше топката на достигне до него.

Минута по-късно Диого Кампос бе изключително близо до това да открие головата си сметка за “канарчетата”. Бразилецът не успя да се възползва от изчистване на вратаря на “маричани” и стреля в аут.

КРАЙ НА ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ!

НАЧАЛО НА ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ!

ГООООЛ ЗА БОТЕВ!

Още в самото началото на втората част Диого Кампос изведе своите напред в резултата. Трябва да се отбележи добрият пас на Слави Шопов, който напредна добре по дясното крило и извади топката успоредно на опразнената врата. Там за Кампос бе доста лесно да отбележи.

В 53-та минута отново новодошлият бразилец бе близо до това да отбележи ново попадение във вратата на Димитър Грабчев. Техничният му изстрел без спасен с висота.

ГООООЛ ЗА БОТЕВ!

В 57-та минута Диого Кампос отново се превърна в герой за “канарчетата”, след като отбеляза ново попадение във вратата на Марица. Кариоката получи топката с гръб към наказателното поле на “пиратите”, но с добро обръщане и полу паднал успя да насочи топката добре в мрежата.

ГООООЛ ЗА БОТЕВ!

Четири минути по-късно Милко Георгиев се възползва от страхотно центриране отдясно на Слави Шопов. Георгиев бе оставен непокрит на втора греда и с добре насочен удар реализира за 3:0.

Спокойни минути на терена в “Коматево” след вихреното начало за Ботев през втората част. Все пак “канарчетата” са отборът, който владее топката по-трайно и налага темпото на игра.

В 77-та минута Филипе Бризола получи топката от Милко Георгиев и стреля по посока вратата на влезлия в игра Илия Николов. Изстрелът му обаче не бе достатъчно добър и излезе в аут.

В 82-та минута Куманов от състава на гостите отправи първия точен удар за Марица в днешната среща. Топката заплашително влизаше във вратата на Чворович, но срещна тялото на бранител на “канарчетата” и излезе в ъглов удар.

В заключителните минути на двубоя Бризола изстреля истински снаряд към Илия Николов, но стражът на “пиратите” с плонж изби.

КРАЙ НА МАЧА!

https://www.tribunaplovdiv.bg/%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%b4-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%bf%d0%b4-%d0%be/

https://www.tribunaplovdiv.bg/николай-киров-в-момента-говорим-с-миле/

В момента Ботев (Пд) преговаря с Меледже, Тони Тасев напусна “канарите”

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker