бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариБотев ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Висок “жълто-черен” полет за Ботев в прокълнатия месец септември за Локомотив

Месец септември бе доста противоречив за двата пловдивски тима – Ботев и Локомотив. Противоречив дотам, че в момента “канарчета” и “смърфове” се намират в двете противоположни крайности на таблицата в Първа лига. А и в представянето си.

Отборът на Ботев (Пд) може да се похвали с доста добра форма и силна септемврийска серия, в която изигра пет двубоя срещу нелеки противници и изкара почти максимума от тях. “Канарчетата” спечелиха три от четирите си шампионатни срещи, като надиграха Левски у дома (1:2) и загубиха гостуването си на Лудогорец, след като поведоха първи в Разград (2:1).

Към доброто си представяне “жълто-черните” добавиха и победа в Градското дерби срещу Локомотив, която дойде напълно заслужено с оглед показаното на терена – 3:0. Звучният плесник по съгражданите от “Лаута” не подейства отпускащо на “канарчетата” и те завършиха месец септември с нова победа в гостуването си на новака Витоша (Бистрица) с 2:4, дошла инфарктно в края на двубоя.

Играчите на Николай Киров показаха израстване след силната еврокампания това лято и нанизаха 13 попадения в своите срещи, допускайки едва шест гола в своята врата. Също така те повишиха значително успеваемостта си пред гола спрямо месец август, когато попаденията в противниковата врата, във всички турнири, бяха едва четири.

На другия полюс пък бе отборът на Локомотив, който изживя истински крах през изминалия месец,ч. Всичко започна с двубоя след паузата, когато “черно-белите” трябваше да пътуват до Благоевград за гостуването си на Пирин. Това бе катастрофа по всеки показател. Локомотив (Пд) загуби с 0:5, а каквото имаше да се обърква, то се обърка.

След този мач Дани Кики пожела да напусне тима, а след това и да се върне. Неадекватни действия, които още повече нажежиха обстановката и накараха ръководството на “железничарите” да отрани играча от основния състав. Феноввте нахлуха на тренировка на отбора и посочиха спортно-техническия щаб за главен виновник в тази ситуация.

На терена обаче нямаше реакция и Локомотив (Пд) регистрира нови две загуби – първо от Славия (1:2) като домакин, а после и от Ботев в Дербито на Пловдив (0:3). Това още повече задълбочи кризата на “Лаута” и поставиха въпроса доколко старши треньорът на “смърфовете” Войн Войнов ще може да овладее ситуацията в отбора.

Така се стигна до последния шампионатен мач за месец септември срещу отбора със символичното име Септември. Локомотив победи с минималното 1:0, благодарение на попадението на Веселин Марчев, и даде индикации за излизане от блатото.

С тази победа всички свързани с “черно-бялата” идея могат да си зададат въпроса дали би могла да започне една нова страница през месец октомври за любимия им тим, или тази победа единствено би успокоила за малко тежката ситуация в отбора.

Статистиката също говори красноречиво в каква форма се намират “смърфовете”. Десетте допуснати попадения в шампионата и едва двете реализирани доказват нуждата на Войн Войнов от стабилен реализатор в предни позиции и заздравяване на защитата, която в някои ситуации действа прекалено тромаво и неразчетено.

Все пак има и нещо позитивно, което обединява двата пловдивски тима. През месец септември както Ботев (Пд), така и Локомотив (Пд) продължиха участието си в турнира за Купата на България. Отборът на Ботев (Пд) надигра Локомотив (ГО) в гостуването си (1:3), а в герой за “жълто-черните” отново се превърна Лъчезар Балтанов, влизайки от резервната скамейка и реализирайки две попадения.

Локомотив (Пд) изигра едно позабравено в последните години пловдивско дерби срещу тима на Марица (Пд), който през настоящата година се състезава във втория ешелон. “Смърфовете”, макар и символичен гост, победиха съгражданите си на стадион Локомотив в парк “Лаута” с 1:3, а победата по никакъв начин не дойде лесно.

Месец октомври започна, а с него и новите мачове от шампионата на Локомотив и Ботев. Пред “смърфовете” предстои тежко гостуване на Берое, воден в атака от легендата на пловдивчани Мартин Камбуров, а на пътя на Ботев (Пд) застава Септември.

Нов месец, в който Ботев (Пд) ще трябва да затвърждава доброто си представяне, а Локомотив да подобри сериозно представянето си, отдръпнало донякъде феновете на “черно-белите”.

TribunaPlovdiv.bg

Подобни

4 Коментара

  1. Кой е този малоумен драскач по нета.големият полет на ботяфъ.че те са равни точки с локото които са най слабият отбор от 20 години. Така че мисли като пишеш бе боклук.

  2. Пак гръмко заглавие без грам основание! Ако то е провокирано от победата в дербито срещу май -слабия Лпкомотив от десетилетия насам и щастливата победа над прехваления Левски, значи пак жълто и присрастно човече се е изцепило в нета!?

    Сега и “гръмките” победи над гранда Бистрица и предстоящата над Септември който е собственост на бившия им собственик…..
    Пък ако бият и бедняците от Верея и….”полета” по сайтовете ще е като за финл за КЕШ:::))) Нищо, че само преди 2 седмици бяха в зонаа на изпадащите, направиха 3 поредни загуби на село и след победата в дербито понастигнаха трагичния игрово Локомотив!!!

    След срещите със слабаците пак започват силните,но тогава ще видим дали медийките ще го премълчат и ще чакат новия “полет”???

    Ето, заради такива клакьорски статийки, жълтото отборче винаги ще бъде мразено ме само в Пловдив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker