СпартакФК ЕвроколежФутбол

Спартак загуби у дома дербито с Евроколеж

Евроколеж взе три точки от гостуването си на Спартак Пловдив в дербито от 22 кръг на Югоизточната В група. Срещата завърши 2:0 за колежани, а головете вкараха бивши играчи на гладиаторите – Илхан Ибрамчик и Костадин Атанасов. Момчетата на старши треньора Йордан Хърков можеха да запишат още по изразителна победа, но пропуски направиха Сезгин Четин, Георги Куртев, Костадин Атанасов и други.

Още в 10 мин колежани можеха да поведат в резултата, но удар на Атанасов в наказателното поле мина покрай гредата. Малко по-късно Куртев пробва от фаул, но топката профуча над дясната сглобка на вратата на Спартак. В 35 мин след атака на Борис Малев топката премина през Сезгин Четин и стигна до Николай Николов. Халфът центрира от дясно на втораата греда, където Илхан Ибрамчик с глава прати топката в лявата сглобка на Петър Начев за 0:1. През втората част превъзходството на колежани продължи. В 56 мин Малев проби от ляво и отправи удар, но вратарят на Спартак Пд изби. Топката попадна в Илхан Ибрамчик, но и неговият беше париран. Последва изпълнение на Сезгин Четин, след което Костадин Атанасов отрави силен удар и коженето кълбо влетя в долния десен ъгъл за 0:2. Резултата можеше да стане и класически, но Сезгин Четин изпусна сам срещу вратаря на Спартак Начев.

С успеха колежани остават на второ място с 36 точки на седем от лидера Поморие, но пловдивчани имат два мача по-малко. Спартак е 14-ти с 13 точки. В събота Евроколеж приема Несебър от 15 часа. В същото време Спартак приема Свиленград.

fceurocollege.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker