Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Софийска медия пак награби Локомотив и феновете му, били оставили клуба на произвола на съдбата

Отборът на Локомотив Пловдив и привържениците на тима бяха награбени отново от софийска медия. В два материала на известния всекидневник “7 дни спорт”, “черно-бялото” общество е силно критикувано, че е оставило тима на произвола на съдбата.

Самото ръководство също понася критики, като в материала се определя, че сметките им са твърде криви и, че първо трябвало да се мисли, а след това да се взимат дадени действия (визирайки взимането на акциите на клуба от Коко Динев). От спортната медия съветват и един от членовете на сдружение “Бъдеще за Локомотив” да вдигне цената на кебапчетата, за да се опита да издържа отбора.

TribunaPlovdiv.bg Ви представя двата материала на “7 дни спорт” без редакторска намеса:

Срам на Лаута! Феновете събраха 319 лева за месец

Срещу Литекс Локо бе подкрепян от обидно малко публика

SMS кампанията на Нежните е пред тотален провал

Феновете на Локомотив Пловдив изоставиха клуба! Най-малкият проблем е, че ги нямаше на мача с Литекс. Далеч по-притеснителното е, че ултрасите изоставиха ръководството на клуба, което излезе от техните редици след падането на Коко Динев.

SMS кампанията на ръководството на Локомотив Пд за финансовото подпомагане на клуба търпи сериозен провал, което бе повод то да се събере да бистри финансовите проблеми часове преди срещата с Литекс. Пуснатите съобщения за черно-белите през изминалия месец септември са точно 355. Това означава постъпления от едва 319,50 лева в касата на Лаута.

През първия месец от кампанията есемесите бяха над 5 пъти повече – 1933, а освен това фенове дариха и близо 3500 лева лични пари. Сметките на шефовете бяха, че с около 6000 лева допълнителни постъпления на месец, ще им отпаднат плащанията по консумативите. Сега обаче тези сметки излизат толкова криви, че на Нежния и компания ще им се наложи спешно да търсят спонсори да закърпват дупките. Или пък експресно да бъдат похарчени парите от и без това “тънкия” договор с букмейкърска къща.

Илиян Радков

Тая с даренията няма да стане в Пловдив!

Феновете на Локомотив Пловдив извършиха революция с ясната идея да вземат те клуба. Хубаво, взеха го. И сега какво? Пари няма. Лошото е, че няма Коко, няма Марешки, няма Наков, няма кой да е виновен за това пред играчите. Виновни са феновете! Не защото нямат пари, а защото първо правят революцията, след това мислят. Трябваше да се поучат от комшиите от Ботев. Те изгониха Христолов едва когато стана ясно, че на другия край на града ги чака Цветан Василев.

Локомотив ще я избута до края на годината. Парите от договора с букмейкъри, от рекламните пана, от тв права ще стигнат до там. Но от януари? Тогава приходи няма откъде. А за издръжка на отбора си трябват по 50-ина хиляди на месец. Минимум. Ще ги вадят феновете. И като няма откъде да ги извадят, отиде Локото в реката.

При това положение спасението е в намирането на Бащица. Другия вариант е Нежния да вдигне цената на кебапчетата. Но надали и това ще стигне.

Кратко мнение на редактора на TribunaPlovdiv.bg: Ако от спортния всекидневник са толкова силно притеснени за бъдещето на Локомотив Пловдив, то не би трябвало да се опитват да внасят допълнително напрежение и интриги в “черно-бялата” общност. Разбираемо е, че това, което се прави в тима от Пловдив е силно недолюбвано от голяма част от футболните “разбирачи” в страната ни. Също поне от журналистическа гледна точка, начина, по който са написани двата материала, далеч не отговарят на журналистическата етика, най-малко защото са написани без грам уважение към тези хора, които в момента дават не малко време и финансови средства от джоба си, само и само да поддържат един от четирите големи футболни отбора на България. Като за финал, от наша страна можем да предложим на колегите, ако наистина са толкова загрижени за бъдещето на Локомотив, нека да подпомогнат финансово на ръководството, за да не се стига Локото да ходи в реката. Или ако пък не, то поне да не се пишат поредните партенки, които да раздират “черно-бялото” общество, което има най-малко нужда сега от това.

Още по темата:

По информация на TribunaPlovdiv.bg: Пари в Локомотив Пловдив не са бавени

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

8 Коментара

  1. NIE SME DOKAZALI V CQLA BG NQMA PRED NQKAKVO VESTNI4E DA SE DOKAZVAME !!! DA VI EBA MAIKATA 6OPSKA NIE SME LOKO PLOVDIV 5 20 30 ZA NAS VINAGI SE GOVORI S UVAJENIE ZA6TOTO SME NAI VELIKITE MAIKAVI DEIBA SME6NICI

  2. 7 дни спорт отдавна всяват смут в пловдивските отбори. В момента обаче за съжаление са прави. Кое не е истина? Стадиона си беше празен. Събраните пари са 300 лв …

    1. Това си е факт,но и феновете имате вина защото не се сещате да пращате смс-си.Те кво да ви взимат телефоните и да ви пускат то тях смс-си ли?

  3. Нека да им покажем на измислените столичани коя е футболната столица на България! Да им покажем колко много обичаме Локомотив и то точно на мача с Левски! Всички трябва да сме там!

    1. Абе ти беше ли на мача? Свали очилата. 500 човека публика на мач който се води дерби. Спокойно може да кажеш, че беше празен.

  4. Pichove ot Loko edin suvet shte vi dam.Ne si kupuvaite tozi vestnik.Tuk osven golemi prostotii za vashiq lubim otbor drugo nqma da prochetete.Kazvam vi go zashtoto i za Botev pishat sumati gluposti i prosto sprqhme da si kupuvame jalkata im hartiika.Pozdravi i samo Plovdiv!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker