Локомотив ПловдивФутбол

СНИМКИ: Мартин Камбуров отново насочи прожекторите към себе си в красива голова фиеста на Лаута

Годините на Мартин Камбуров вече напредват неумолимо, но головият му баланс явно растре пропорционално с тях! Централният нападател на Локомотив (Пд) отново привлече прожекторите към себе си в срещата от 27-я кръг срещу Пирин, когато за период от 40 минути успя да оформи своя хеттрик и да поднесе на тепсия важния успех с 4:2 над благоевградчани тази вечер на Лаута.

С тези нови три гола Камбуров успя да изпревари Пламен Гетов във вечната голмайсторска листа на „А“ група, като вече има 165 попадение.

Дани Кики също помогна за успеха на своя отбор, вкарвайки не само много красив, но и много важен трети гол за Локомотив (Пд), което успокои момчетата на Илиан Илиев и им позволи да наложат желаното темпо на игра.

Иначе гостите опитаха да противодействатс каквото могат на своя съперник, но дори и двете им попадения в дома на „смърфовете“ не бяха достатъчни за нещо повече от почетна загуба.

Така тимът на Илиан Илиев вече е с актив от 28т. на 7-о място в генералното класиране, докато благоевградчани са 8-и с 17т.

Срещата започна с лек превес за тима на гостите, който още в началото успяха да отправят удар към вратата на Ел Харуби. Бившият футболист на Левски Дани Младенов опита мердника си в 5-та минута, но мароканецът се справи със ситуацията.

Минута след това Тони Тасев центриара от пряк свободен удар, но изсипаната топката бе изчистена без особени затруднения от Крум Стоянов.

В 13-та минута Александър Дюлгеров от тима на гостите успя да отправи силен удар от джроб, след като топкат аму падна някъде около 25-я метър на игрището, фронтално на вратата на Локомотив (Пд). Шутът му обаче срещна тяло на противников футболист и топката излезе в тъч.

ГОООЛ Мартин Камбуров открива резултата в 19-та минута! Въпреки първите няколко причлини минути за тима на Пирин, по-големият опит в редиците на Локомотив (Пд) си каза думата малко преди да завърши 20-та минута на първата част. Още с първото си по-опасно положение пред вратата на противника Мартин Камбуров намери пролука в защитата на Пирин, пое добре след пас на Велковски и полупаднал открив резултата в полза на своите.

Мартин Камбуров бележи своя осми гол от началото на сезона- 163-ти гол за Камбуров в “А” група, с което изравнява легендата на Левски и Локо (Сф) Никола Котков на 6-та позиция във вечната ранглиста!

kamburov

В 25-та минута Емил Гъргоров пропусна да удвои резултата. Ветеранът пое на гърди пас на Камбуров в наказателното поле, но ударът му със странич наножица мина на сантиметри от вратата на Костов.

ГОООЛ Пирин изравнява резултата в 28-та минута! Мартин Тошев успя да засече центиране отдясно, с което не остави шансове на Ел Харуби за реакция.

В 41-та минута на срещата любопитен епизод накара зрителите да затаят дух. Първо, Мартин Райнов пое в центъра на терена. Напредна около 15 метра и след това отправи силен удар към Костов. Вратарят изби, но топката стигна до негов съотборник, който му я върна. След кратка консултация със своите колеги, главният съдия  реши, че трябва да се бие двоен удар.

Той обаче не бе отигран никак добре от Емил Гъргоров и Димитър Велковски (футболистите, които бяха зад топката) – Бадема се опита да копне над застаналата на голлинията стена, но атрактивният му удар нямаше успех.

За сметка на това бе даден корнер. След него Велковски бе повален в наказателното поле от Янко Сандански, който получи жълт картон.

ГОООЛ Мартин Камбуров отново дава преднина на своите в 46-та минута! Императора воложи цялата си сила в удара от 11-те метра и не даде шанс на Красимир Костов за реакция – 2:1 за Локомотив (Пд) в края на първата част!

Първата добра възможност за второто полувреме дойде чак в 51-та минута, когато Мартин Камбуров без малко не оформи своя хеттрик. Именно от него тръгна много бързата атака на “смърфовете”, след като той свали с глава към Емил Гъргоров малко пред централната линия на терена. Бадема овладя, спечели няколко метра и пусна към нахлуващия в наказателното поле на гостите Камбуров. Таранът се обърна и с мощен удар почти облиза дясната греда зад Костов.

ГОООЛ Дани Кики бележи трети гол за Локомотив (Пд) в 53-та минута! Само няколко минути след това Локомотив (Пд) все пак отбеляза своя трети гол в срещата. Топката някак достигна до Дани Кики фронтално пред вратата на Пирин. Без да спира Кики шутира от воле и от над 25 метра буквално “скъса” мрежата на гостите с много атрактивния си удар, вдигайки на крака публиката Лаута и покачвайки до 3:1.

ГОООЛ Мартин Камбуров оформя своя хеттрик в 58-та минута на срещата – 4:1! Ветеранът в състава на “смърфовете” получи отличен пас от Дани Кики на ъгъла на наказателно поле на противника. Без замисляне Камбуров се обърна и стреля в запазен за него стил. Топката бе насочена изключително прецизно в горния десен ъгъл на Костов, който и в този момент остана без отговор на огромната класа, която притежават “черно-белите” в атака.

В 77-та минута Бирсент Карагарен се измъкна от защититата на Пирин и си откви пространство за стрелба. Силният му удар от движение обаче премина покрай вратата на гостите. Минута след това и Мартин Райнов опита своя късмет, но неговият шут бе хванат от Красимир Костов без особени трудности.

ГОООЛ Пирин намалява резултата след точно изпълнена дузпа от Мартин Тошев в 84-та минута на срещата.

В 83-та минута Паулу Серджо направи изключителен пропуск пред вратата на гостите, след като не успя да улучи рамката на вратата от 5 метра.

Стартовите състави на двата отбора, предадени от репортер на TribunaPlovdiv.bg:

Локомотив (Пд): Ел Харуби, Пламен Крумов, Кирил Котев, Иван Иванов, Крум Стоянов, Стефан Велев, Мартин Райнов, Емил Гъргоров (Бирсент Карагарен 72′), Мартин Камбуров – к, Дани Кики (Веселин Марчев 86′), Димитър Велковски (Паулу Серджо 65′)

Старши треньор: Илиан Илиев

Пирин: Красимир Костов, Александър Башлиев, Александър Дюлгеров, Румен Сандев, Стилиян Николов, Янко Сандански (Даниел Генов 45′), Костадин Дяков, Антон Костадинов, Даниел Младенов (Димитър Благов 69′) Тони Тасев (Маркиньос 62′), Мартин Тошев

Старши треньор: Наджи Шенсой

Главен съдия: Волен Чинков

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker