Анализи и коментариБотев ПловдивЛокомотив ПловдивФутбол

Снижаването обещава футболна буря под тепетата

След близо месец пошлата „А” група подновява шампионата, но в Ботев и Локо сякаш бичат айляк и не се самонавиват с високи цели. Отборите под тепетата се подготвят в лукса на обезпечените лагери в Турция и са спокойни от гледна точка на финансовата стабилност преди започващите срещи от елита. Тренировъчният процес върви по план, селекцията е на лице, като остава само да се развие игровият облик на съставите.

„Жълто-черните” гръмнаха с трансфера на Тодор Неделев, но прогониха цяла чета професионални състезатели. Треньорът Николай Костов реши да развие потенциала на момчетата си за сметка на скъпи ментета от чужбина. В редиците на „канарчетата” ще се даде път на голобрадите Кристиян Димитров, Георги Купенов, Рангел Игнатов, Емил Камберов, Борис Тютюков… Изброените нямат официален мач в родното първенство, но нищо чудно скоро точно някой от тях да изпъкне и да се заговори за него в по-голям мащаб. Ясно е, че все пак шампионатът ни клони към ама-тьорски, но е по-добре да се залага на юнаци от школите отколкото на хип-хоп легионери. На Коматево ще се опитат с пресиращ футбол и концентрация да се противопоставят на прехвалените опоненти.

В Ботев имат начело Костов, който познава азбуката на играта. Специалистът ще гради състав около опитните вече Мариян Огнянов, Лъчезар Балтанов и Милен Гамаков. Скоростта ще се изисква от Кифуети и Неделев, а за голове ще се разчита на Грегъри Нелсън. Именно холандецът ще бъде фалшивата деветка в схемата на „жълто-черните”. В центъра на отбраната ще е най-интересно. Младежкият национал Радослав Терзиев ще помага на дебютанти-те Кристиян Димитров и Георги Купенов, което ще е любопитно.

Тепърва ще видим дали със спокойствие и доверие може да се гради отбор от тинейджъри и що-годе прилични играчи за нашите стандарти. За пари не говорим, защото са осигурени и наченките за стабилизиране на клуба са на лице.

От Локо (Пд) пък няма за какво да завиждат на съгражданите си. Босът Христо Крушарски направи за кратко време доста неща. В пролетните двубои за треньора Христо Колев ще бъдат време за сработване на състава и размисли за изграждането на тим, който да атакува квота за Европа догодина. Лесно ще е с Камбуров, Бадема, Ел Харуби и Котев, но трябва и Митко Джоров да покаже правилно ли му е гласувано доверие за шеф на ДЮШ. Специалистът трябва да помогне в следващите 2-3 години да има таланти, които с шампионите от 2004/2005 г. да гонят нови големи успехи. Крушарски се е размечтал дори за титла.

Тризъбецът Крушарски, Колев и Джоров трябва да надгради за амбициите на тима от парк „Лаута”. Така че в Пловдив няма от какво да мрънкат и да се оплакват, а да превърнат града отново в огнен ад за спрягащите се за грандове отбори у нас.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker