Локомотив ПловдивФутбол

Локомотив (Пд) ще затваря устата на ЦСКА-София на “Българска армия”

Два мача, 1 точка и 0 отбелязани голове. Това е активът на ЦСКА от последните две домакинства срещу Локомотив Пловдив. През миналия сезон червените така и не пречупиха “смърфовете” на “Армията” – 0:1 в редовния сезон и 0:0 в плейофите. Победата на “черно-белите” с 1:0 бе и първа за тях при визита на ЦСКА в историята.

Сега обаче ситуацията е коренно различна. ЦСКА приземи другия пловдивски тим Ботев в миналия кръг, вкарвайки му цели 6 гола в Коматево, и е на гребена на вълната. Армейците очевидно излизат от дупката и тръгват нагоре.

Червените се нуждаеха точно от една такава гръмка победа, за да си върнат увереността. 1/1 сега ще търсят нов разгромен успех. В предишното си домакинство те загубиха злощастно от Лудогорец с 0:1 след грешка на вратаря Китанов и днес трябва да се реваншират пред своите фенове. Около 4000 зрители се очакват на “Армията”, като гостите от Пловдив ще бъдат подкрепяни от над 100 свои привърженици.

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. от сега оттук >>>

За последно ЦСКА се наложи над “смърфовете” в София с повече от два гола разлика през септември 2011 година – 3:0. Оттогава насам червените се мъчат при домакинствата си на този съперник.

Предпоставка за много попадения днес е отличното представяне на Фернандо Каранга в Коматево. Бразилецът избухна с хеттрик и е амбициран да продължи да бележи. Наскоро той заяви, че е способен да вкара над 20 гола в първенството и да спечели приза за реализатор №1.

Кадровата ситуация при пловдивчани не е цветуща и досега тимът на Воин Войнов го караше повече на мускули, но въпреки това се справи много добре. Локо все още няма загуба – успех над Етър на старта в Ловеч и две нулеви ремита срещу Левски на “Лаута” и Лудогорец в Разград. Едва ли в Локомотив са вярвали, че ще бъдат без загуба след първите три кръга, но ето че това е факт, който би трябвало да помогне на отбора да играе без напрежение срещу ЦСКА.

Вземи 100% бонус до 100 лв. за нови клиенти в bet365. Гледай над 100 000 мачове. Залагай на живо удобно от твоя мобилен телефон и печели с още много страхотни бонуси в bet365. Започни с бонус от 100 лв. сега оттук >>>

За черно-белите след контузия сред 11-те се завръща Дани Кики. Реално Войнов няма кой знае какъв избор при определянето на титулярите. Неговият състав е крайно ограничен и тимът все още търси централен нападател, който да замести напусналия Мартин Камбуров. Локомотив ще заложи на подчертано дефанзивна тактика, като ще насити всички зони в своята половина, разчитайки да удържи 0:0 до почивката и след това домакините да се изнервят.

Стамен Белчев най-вероятно няма да прави промени спрямо гостуването на Ботев и ще заложи на същия състав. Налагането на Дюлгеров в зоната на десния бек и Манолев пред него ще продължи. Кирил Десподов почти сигурно отново ще остане резерва за сметка на едно от новите попълнения – Енрике Рафаел. Той ще се появи на терена през второто полувреме, така, както стана при визитата в Коматево, когато вкара два гола, с които оформи крайния резултат. Португалецът Тиаго Родригес пак ще започне на позицията зад централния нападател Каранга. Привлеченият от Насионал Мадейра полузащитник навакса изоставането си в подготовката и е готов за пълни 90 минути.

Единствената дилема пред спортно-техническия щаб е дали под рамката да се завърне Георги Китанов. По-вероятно обаче е Витаускас Черниаускас да е на вратата, за да се видят неговите изяви в трети пореден мач, след като той пази в Коматево, а преди това и при победата над Царско село със 7:4 в контрола.

От групата заради контузии отпаднаха Милчо Ангелов и Давид Симао. Така двойката в средата на терена отново ще е в състав Пинто и Малинов. Симао ще тренира на облекчен режим и в началото на новата седмица, като не е сигурно дали ще бъде възстановен за следващия кръг, в който ЦСКА гостува на Септември на националния стадион “Васил Левски”.

Другата въпросителна пред Белчев е кой чужденец извън ЕС да отпадне от групата. Дилемата е Густаво Кулма или Кевин Мерка-до. Последният не бе сред 18-те срещу Ботев Пловдив, тъй като бе наказан. Най-вероятно ще остане извън групата и сега за сметка на колумбийския атакуващ халф.

Само нова убедителна победа на ЦСКА ще затвърди впечатленията от успеха в Коматево и ще покаже, че червените наистина са напипали верния ритъм.

ЦСКА-София – Локомотив (Пловдив) през погледа на букмейкърите

Подобни

Един Коментар

  1. Вие бе журналисти разберете че цска такова животно няма има литекс и един селско отборче обединени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker