Ботев ПловдивТопФутбол

Слави Шопов: Първият ми гол за Ботев е нещо специално, ще е чест ако получа повиквателна за националния отбор

Един от големите таланти на Ботев (Пловдив) Станислав Шопов даде интервю, в което говори как прекарва времето си без футбол, както и очакванията си за това дали сезонът ще приключи.

18-годишният халф сподели още пред Гонг, че ако получи повиквателна за националния отбор ще е истинска чест и отговорност за него.

– Здравей, Станиславе! Как ти се отразява настоящата пауза от футбол? Как прекарваш времето?

– Със сигурност на всеки професионален футболист не му се отразява добре паузата, това е твърде голям период от време без футбол. Аз самият и 5 дена не мога да изкарам без футбол, без да полудея. Тренирам по два пъти на ден и се опитвам да поддържам форма. Опитвам се да спазвам мерките за сигурност и тренирам здраво, за да съм в най-добра форма, когато започне сезонът.

– Как успяваш да поддържаш форма в тези извънредни условия?

– Кондиционният треньор в отбора ни праща упражнения, които да изпълняваме всекидневно. Разбира се, не мога да издам какви точно са тези упражнения.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

– Оптимист ли си, че първенството ще завърши благополучно?

– Нямам представа, това не моя работа, откровено казано. Единственото мое желание е да започнем с мачовете възможно най-скоро. Нямам представа обаче дали ще завърши първенството.

– Да се върнем назад към сезона. Ти направи своя дебют за Ботев още на 16 и като цяло се наложи много бързо в отбора през този сезон. Как се нагоди толкова бързо към мъжкия футбол?

– Ами всичко се случи със здрави тренировки и разбира се с помощ от мъжкия отбор. Без тази помощ и съвети на мъжете няма как да се случи нищо. Работата беше в основата на всичко, както и помощта на съотборниците, за която съм много благодарен. Разбира се, изключително голямо значение имаше и шансът, който получих от Ферарио Спасов. Никой друг треньор не ми е давал толкова поле за изява в мъжкия футбол.

– Може ли да отличиш съотборник или съотборници, които ти помогнаха да се интегрираш по-бързо?

– Абсолютно всички ми помагаха и ми даваха съвети, когато видят, че правя нещо грешно. Затова в нашият отбор има толкова голям колектив, който се показва и на терена. Отново, разбира се, ще отлича шансът, който получих от Ферарио Спасов.

– Един от двата ти гола през сезона дойде в дербито на Тракия с Берое. Опиши емоцията на момента.

– Емоцията е неописуема. Това беше първият ми гол в професионалния футбол, бях изключително щастлив. Почувствах, че една част от труда ми през годините ми се отплаща. Първият гол е нещо специално.

– Очакваш ли в близките месеци да получиш повиквателна за мъжкия национален отбор, може би даже и за срещата с Унгария?

– Разбира се, че гледам към подобна повиквателна, защото си поставям много високи цели. Като всеки български футболист ще е чест и отговорност, ако получа повиквателна за мъжкия отбор. Ще съм изключително щастлив, ако се случи. Както казвам обаче, гледам да си поставя високи цели, за всичко останали време има.

– По-генерално тогава, смяташ ли, че България има реален шанс за класиране на Евро 2021?

– Да, защо не? Вярвам в шансовете ни, защото има много добри футболисти в националния отбор. Много ще се радвам, ако това се случи.

– И за финал – можеш ли да дадеш съвет на твоите връстници, които също правят прехода от юношески към мъжки футбол?

– По принцип съм много млад все още, за да давам съвети. Това, което мога да им кажа е да се забавляват, защото на тази възраст това е най-важното. Трябва да работят, но и да изпитват наслада от играта на терена. За другото имат треньори, които да ги насочват.

https://www.tribunaplovdiv.bg/букибукибукиии/

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker