бетано най-добър сайт за слот игри
Локомотив ПловдивФутбол

Камбуров преди мача с Локомотив: Трябваше да завърша кариерата си на “Лаута”! Ще дам всичко от себе си Берое да победи

Мартин Камбуров е един от най-успешните нападатели в историята на българския футболен елит. Със своите 191 гола в момента той е на четвърто място във вечната ранглиста, само на 3 попадения от Динко Дерменджиев и 5 от Наско Сираков, а съвсем скоро може да се превърна във втория с 200 гола след Петър Жеков, който има 253.

За тези голове, голмайсторските призове, за обстановката в новия отбор Берое и за разочарованието от раздялата с любимия Локомотив Пловдив – за всичко това Камбуров говори за предаването “Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

“Със сигурност не съм очаквал (да вкарам толкова б.р.). Като всяко едно дете, мечтаех да играя в професионалния футбол, в А група. Сбъдна се тази мечта.”

“Това е плод на много труд. Зад тези цифри се крие много труд, лишения. Но пък след всеки гол съм се радвал и всеки следващ гол ме е карал да продължавам напред.”

“Не съм си поставил цел, така се получава, когато си отдаден, когато работиш. Ако станат 200 ще се радвам, имам договор до края на годината, ще се радвам да съм вторият човек в нашето първенство, вкарал 200 гола.”

“Добре ме приеха момчетата и треньорският екип, публиката също, нямам никакви проблеми и претенции. Ще се старая така докато съм тук.”

“Много лесно. Като слушаш и си изпълняваш задачите е много лесно. Той е млад треньор, мисля, че Берое е правилното място, има прекрасни условия.”

“Цел за голове не съм си поставил. Като нападател е нормално да вкарвам голове, най-важното е да помогна на отбора да влезем в първата шестица, а с моите голове ще допринеса затова.”

“Първо е да влезем в шестицата, да натрупаме колкото се може повече точки, за да сме близки като разлика. Ще искаме да сме по-напред. Зависи всичко от мачовете докато се раздели първенството.”

“Отборът е добре балансиран. Само аз съм така по-опитен, и Веско Пенев. Другите Витанов, ИВан Иванов нямат още 30 години, другите са още по-млади. Аз с моя опит и Веско Пенев ще допринесем за баланса. Те ще трябва повече да се нагърбят. Давам съвети, нормално е, трябва да ги приемат младите, да не се сърдят. Никога няма да направя забележка, напротив, да се развиват футболистите.”

“Подписах за една година, ще помагам на отбора, през май месец ще вземем решение, ако съм здрав може да продължа, ако не най-нормалното е да си приключа кариерата.”

“Нямам специални режими, гледам все пак да се лишавам от някои неща. Правя си моя диета, да се храня правилно, режим и другото е тренировки. Много са важни тренировките. И другото е да си го имаш отвътре. Един нападател трябва да вкарва голове, но накрая на сезона, ако има два гола, не е моят нападател.”

“Всеки (голмайсторски приз) е еднакво скъп. С Локо Пловдив беше първи, взехме титлата, с Локо София имах уникално постижение да съм голмайстор с един полусезон, не ги деля. Едно време не е имало футболисти от чужбина, с които да си свериш часовника. Сега в Лудогорец има такива и отново успях, всеки от тези призове ми е сладък.”

“Срещу Левски и ЦСКА атмосферата е по-приповдигната, всеки иска да покаже най-доброто срещу грандовете. За моя радост се получава срещу Левски.”

А относно предстоящия сблъсък с любимия му Локомотив Пловдив, Камбуров коментира: “Странно ми е. Ще е странна ситуация, даже ми се пада на рождения ден. Ще дам всичко от себе си Берое да победи. Няма какво да доказвам. Мартин Камбуров се е доказал през годините. Ще играя по такъв начин, по който играя във всеки мач.”

“Обида – не мога да кажа, че съм обиден. Всеки знае, че там трябваше да си завърша кариерата, но така се стекоха обстоятелствата. Ще завърша по този начин в друг клуб като Берое, в който мисля, че ще получа нужното уважение. Каквото имах да казвам, го казах на тръгване от Берое.”

“Старая се да си върша работа и е нормално да има спокойствие в мен. Съдба е да играя точно на рождения ми ден срещу Локомотив. Ще излезем и се надявам да победи отбора, в който играя. Пожелавам си да съм здрав на тази дата, отборът да победи и след това да празнуваме”, допълни опитният голаджия.

Подобни

3 Коментара

  1. Затова Камбуров никога няма да се нареди сред легендите на Локомотив, а ще си остане един от най-големите голмайстори на Локомотив – щото е ПРООООСТ, щото е СРЕБРОЛЮБЕЦ, каквото и да говори! Той е обмислял това решение дълго време и не е импулсивно.Приятелят му Томаш го викна в Бероето предлагайки му повече пари и той отиде щото е на края на кариерата си де припечели някой лев накрая. Не се напечели, Глупак!

  2. Ще победите, спокойно! Само дето нямаше нужда да го изтъкваш толкова пъти!
    Ето, заради това не успя да останеш в сърцата на феновете с дтуго, освен с безспорните си голмайсторски качества!
    Голям голмайстор, посредствен Човек!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker