Локомотив ПловдивФутбол

Силата на човешкия дух – турболентната приказка на Иван Иванов!

Силата на човешкия дух. Вероятно звучи като заглавие на скъпа холивудска продукция, но не е. Става дума за една истинска човешка история. Не очаквайте в главната роля да влезе Брад Пит или Том Круз. Нашият герой се казва Иван Иванов.

Потеглил от родната Златица по прашния футболен път, защитникът бе убеден, че ще сбъдне мечтата си – да играе на най-високо ниво, срещу най-големите нападатели. Началото е дадено в школата на Македонска слава, а след това и Пирин 1922. През зимата на 2004 година преминава в ЦСКА. С „червените“ се докосва до славата. В 5-годишния си престой на „Армията“ става шампион, печели Купата на страната и носител на Суперкупата на България. Чуждестранните клубове започват да се оглеждат за него.

Алания Владикавказ го привлича през 2010 година, а след това приказката продължава в Партизан и Базел.

„Най-силният ми период беше в Шампионската лига с Базел. Изключително силен отбор, доказал се отбор в последните 15-20 години. Мисля, че в индивидуален план също се представих много силно. Двете години в Партизан също бяха изключително силни. Там имах и по-силна връзка и с феновете, и с града. В личен план най-щастлив се чувствах там, а в професионален план – в Базел“, споделя Иван Иванов пред Diema sport.

Именно в Партизан той изживява и един от най-тежките си моменти в личен план, когато преди един двубой с Хайдук Кула загубва майка си. Въпреки това, играе цял мач за успеха с 2:0.

„Нито съм първият, нито ще съм последният. Боли, но надделяват качествата на даден човек. Мисля, че се справих, въпреки че ми беше много тъжно“, спомня си защитник.

Следва трансфер в Базел, следва наградата и Футболист на годината. И когато всичко върви по мед и масло, съдбата праща още един тежък удар за Иван Иванов – къса предни кръстни връзки на коляното.

„Неприятно е за един футболист, когато се стигне до такава контузия. Знаете къде бях, бях на прага на по-голям трансфер. Взех няколко грешни решения и възстановяването не протече както трябва“, спомня си Иван Иванов.

Следват две години извън терена и разтрогване на контракта с Базел. Следват проби в Ню Йорк Сити.

„Бях изостанал много, а в Америка темпото на игра е много високо. По-динамично е дори от европейския футбол. Футболът не е толкова развит и залагат много на атлетизма. Все пак не съм играл две години“, коментира Иван Иванов.

Следва трансфер в Локомотив Пловдив.

„Чувствам се добре, на познато място, на място, където съм оставил хубава следа, обичам отбора, надявам се и феновете да са доволни от моето връщане. Надявам се на добри резултати. Да, ЦСКА се свързаха с мен в петък, но просто им казах, че вече съм постигнал договорка с Локомотив Пд.“

Целта на Иван Иванов е завръщане в националния отбор. До тук съдбата го изправи пред не малко препятствия, а тя обича смелите.

gong.bg

100 лв. бонус от Efbet. Гледай стотици мачове на живо, играй на високи коефициенти и казино, най-бързите методи за разплащане чрез Easypay и всичко това от удобната мобилна версия на EfbetРегистрирай се сега от ТУК >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker