Ботев ПловдивФутбол

Денят за равносметка в Ботев дойде! “Канарчетата” започват похода си в Европа от Тирана

Ботев Пловдив излиза днес в Тирана срещу местния Партизани в двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Двубоят между двата отбора ще можете да гледате НА ЖИВО в сайта на TribunaPlovdiv.bg, като за тази цел трябва да обновявате сайта ни на всеки четири минути.

Домакините са доста корав съперник, но канарчетата ще опитат да продължат отличния си полет от последните месеци, когато за трети път в историята си спечелиха Купата на България. Българите се стягат за сериозен сблъсък срещу непримирим противник, но пък получиха страхотен допинг в навечерието на срещата.

Вчера следобед УЕФА даде зелена светлина на клуба да картотекира звездата си Тодор Неделев. Така полузащитникът, който бе привлечен от германския Майнц, ще връзва играта на отбора на стадион „Селман Стърмаш“.

Старши треньорът на “жълто-черните” Николай Киров няма да може да разчита на контузения централен защитник Радослав Терзиев и на нападателя Фернандо Виана, който има визови проблеми. Под рамката ще застане Иван Чворович, а на пейката ще е привлеченият наскоро поляк Даниел Кайзер.

В защита ще действат Цветомир Панов, Пламен Димов, Виктор Генев и ветеранът Йордан Минев, който дойде със свободен трансфер от Лудогорец. Яя Меледже ще играе пред карето бранители, а Неделев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола и Крум Стоянов ще са четиримата в средата на терена. Атаката ще се води от героя от финала за купата Омар Косоко. Сред резервите ще остане взетият от Пирин (Благоевград) Тони Тасев.

Вероятни състави:

ПАРТИЗАНИ (4-2-3-1): Гьоникай; Фейзулахи, Ибрахими, Атанда, Котобели; Вила, Бата; Траши, Барди, Мазеркай; Прогни
Старши треньор: С. Старова
БОТЕВ (4-1-4-1): Чворович; Панов, П. Димов, Генев, Й. Минев; Меледже; Неделев, Балтанов, Бризола, К. Стоянов; Косоко
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Брин Маркам-Джоунс (Уелс)
СТАДИОН: “Селман Стърмаш”, Тирана
НАЧАЛО: 18:00 часа

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker