Локомотив ПловдивФутбол

Радослав Димитров за ситуацията в Локомотив и за бъдещето на отбора

Радослав Димитров е един от най-постоянните футболисти на „Локомотив“ (Пд) въпреки неувереното представяне на тима в последно време. Преди гостуването на „Левски“ крайният бранител на Смърфовете говори за „7 дни спорт“.

Ради, записахте важна победа над „Марек“, дишате ли по-спокойно?
– Вече ни е доста по-леко, няма какво да се лъжем. Срещу „Марек“ беше много трудно, двубоят беше изключително важен и трите точки трябваше да ги вземем на всяка цена. Знаете в какво състояние изпаднахме напоследък, но се събрахме и взехме победата. Мисля, че играхме по-добре и не оставихме съмнение на терена.
– Имаше ли напрежение с оглед на негативната серия, в която влязохте?
– Да, определено последните седмици бяха много трудни. Породи се някакво напрежение, доста очаквания, доста коментари, някои медии побързаха да ни пратят и сред изпадащите, а това оказва влияние. В последните дни преди мача доста си говорихме с другите момчета в съблекалнята и беше ясно, че няма накъде да отстъпваме. Смятам, че при нас няма да има някакво отпускане, не сме си решили оставането в групата. Имаме 7 мача до края на сезона, които, колкото и клиширано да звучи, за нас ще са като финали.
– Колко важно е в отбора да има личности като Мартин Камбуров?
– Прекрасно е да играеш с такъв футболист и човек като Мартин. Видяхте какво постижение записа срещу „Марек“, нареди се сред най-големите футболисти в историята. Камбуров е важен за нашия отбор заради качествата и опита, които има, той е лидер и помага на всеки. Беше важно за него да вкара срещу „Марек“, за да се успокои и да се върне на познатото си ниво. Той е видял доста, особено с „Локомотив“, и каза на всички, че борбата ще се води до края.
– Как си обясняваш ситуацията, в която се намирате, какво не се получава?




– Смятам, че имаме качества, отборът е добър, но всички са наясно какво се случва в „Локомотив“. Финансовата криза, която ни налегна в последните месеци, е много сериозна и според мен това оказва най-голямо влияние върху представянето на отбора. Положението наистина е тежко, но стискаме зъби и играем. Изпаднахме в дупка, когато 7 мача нямахме отбелязан гол и победа, но пък се надявам, че сега ще се стабилизираме и ще тръгнем напред.
– Загубихте тежко за Купата на България от „Черно море“, реален ли беше този резултат?
– Според мен не. „Черно море“ има добър отбор, но тогава ние играхме много слабо, просто нямахме ден, а те си вкараха почти всички положения. Това поражение обаче не значи, че сме се предали, има втори мач на Лаута, ще излезем и ще се борим, а каквото стане.
– Шефовете говорят ли с вас, каква е ситуацията?
– Да, почти всеки ден са при нас, разговаряме, но ние знаем какво е положението. Последно ни увериха, че се вижда някаква светлина в тунела, да се надяваме, че нещата ще се оправят. „Локомотив“ заслужава да бъде в „А“ група и да се намери сериозен инвеститор, който да издържа отбора. Ние обаче не знаем какво ще се случи в бъдеще, до лятото ще изкараме, ще стиснем зъби. След края на сезона обаче нямаме никаква яснота, буквално не знаем дали „Локомотив“ ще го има и след това.
– Предстои ви мач с „Левски“. Има ли какво да губите, или излизате освободени?
– Няма какво да се губи, знаете как се играе на Герена. Това обаче не ни плаши, имаме голямо желание да се покажем, да играем добре и да пробваме да вземем точки. Дано да се получи. Нищо не губим, даже напротив, според мен това са едни от най-хубавите мачове, когато срещаш водещите отбори.
– Ти изкара малко време на Герена. Как се раздели с отбора?
– Прекалено малко време бях там, за да мога реално да усетя какво е „Левски“. Имах голямо желание да играя за отбора и да постигнем успехи, но не се получи. Имах търкания с един човек и заради това не съм в „Левски“.
– От тази гледна точка ще бъдеш ли по-мотивиран?
– Не, за мен това е мач като мач. Бил съм в „Левски“ съвсем малко време и това е, вече съм футболист на „Локомотив“. Забравил съм миналото, то е зад гърба ми.
– А какво се случи след „Левски“, че дълго време беше без отбор?
– Изчаквах най-доброто предложение и търсех добро развитие на кариерата си. Не е тайна, че имах предложения от няколко отбора, но чаках. Имах добър вариант, който 90% беше сигурен, но накрая нещо се промени и не можах да подпиша.
– За чужбина ли говориш?
– Да, за чужбина ставаше въпрос. 4 месеца бях в един отбор, но накрая не подписах. Обяснявам си го, че имаше външна намеса, която накрая провали трансфера ми. Това обаче също е минало и гледам напред.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker