tribunasofia

Локомотив ПловдивФутбол

Пътят за Европа за Локомотив, минава през гара Левски

Двубоят между Левски и Локомотив (Пловдив) тази вечер на “Герена” от протоколен мина в графата на много важен и за двата тима, съобщава “Тема спорт“.

Причината е, че и в двата клуба мъждука надежда да минат с едно място напред.

„Сините“ са втори, но техен представител надъхано обяви, че очаква КАС в Лозана да върне седем точки в актива на отбора преди края на първенството. И така разликата с Лудогорец, която в момента е 11 пункта, виртуално може да се счита за само 4. А до края на шампионата има още 4 кръга.

Локомотив (Пд) пък в момента е пети – на 6 точки зад четвъртия Славия (това място също може да даде виза за Лига Европа, ако ЦСКА спечели Купата на България) и на 7 зад третия Берое.

Треньорът на Левски Стойчо Стоев има големи проблеми със сформирането на състава, който ще се опита да остане непобеден в 11-и пореден двубой („сините“ имат 6 победи и 4 равенства). Най-големите трудности за треньора ще са свързани със защитата. Специалистът няма да може да разчита на контузения Сърджан Лукин, който лекува контузия от мача с Лудогорец. Заради нея румънецът пропусна успехите над Черно море и Монтана, а най-вероятно няма да е готов и за визитата на Пирин в Благоевград в неделя.

Аут за сблъсъка с пловдивчани е и наказаният Максимилиан Карнер. Австриецът отнесе санкция за два двубоя и треньорският щаб на „сините“ остана само с един централен бранител – Александър Александров (Деян Иванов е трайно контузен).

Опцията пред Стоев е да преквалифицира Веселин Минев като централен защитник. Капитанът има мачове на тази позиция, макар че по принцип е ляв бек. Другият вариант е да се заложи на младия Галин Ташев, но това е по-малко вероятно. Проблем е и травмата на Мики Орачев, който може да играе вляво, ако Минев бъде преместен в средата. Лекарският щаб ще се опита да форсира възстановяването на младежкия национал. Но ако той не бъде готов, ляв бек ще бъде Сашо Александров, а като десен ще бъде върнат Роман Прохазка. В халфовата линия Стоев до последно ще се двоуми кого да постави до Георги Костадинов – Мехди Бурабия или Радослав Цонев.

Очаква се по крилата да са Божидар Краев и Франсис Нар, в ролята на плеймейкър да е Бедоя, а на върха на атаката Венцислав Христов.

Локомотив е с повишено самочувствие, след като в събота удари Лудогорец на “Лаута”.
„Черно-белите“ ще искат да продължат възхода си и на „Герена”.
Всички в тима са уверени, че имат сили и възможности да победят „сините“ в техния дом. На вратата на локомотивци ще застане отново Александър Витанов, а изтърпелият наказанието си Ясин Ел Харуби ще е резерва.
В отбрана Илиан Илиев най-вероятно ще разчита на опитните Крум Стоянов, Александър Тунчев, Иван Иванов и Георги Вълчев.

До последно под въпрос ще е Пламен Крумов, който вече се възстанови от комоцио. Няма да има изненади и в халфовата линия, където основна роля ще играят ветеранът Ванчо Траянов и Стефан Велев, ще им партнират и Димитър Велковски и Дани Кики.

В атака ще се разчита на головата машина Мартин Камбуров, който е лидер сред стрелците с 15 попадения, и на Емил Гъргоров.

Сблъсъкът изглежда обещаващ още повече че двата отбора правят резултатни двубои на “Герена”. Само един от мачовете им в историята на „А“ група в столицата е завършил с нулево равенство – през далечния 28 май 1967 година.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker