Първа ЛигаФутбол

Първа лига завършва най-рано на 15-20 юни

Първа лига ще завърши най-рано на 15-20 юни. Това предвиждат най-оптимистичните планове на БФС, пише “Тема спорт”.

Както е известно, футболният съюз нареди мачовете от елита и Втора лига да бъдат отменени до 13 април. Тогава трябва да изтече въведеното от парламента извънредно положение в страната. В централата ни се надяват, че до тази дата ситуацията с коронавируса ще се подобри и властите ще разрешат провеждането на мачове. И веднага когато забраната падне, да започне да се доиграва шампионатът. В момента в елита остават още два кръга от редовния сезон. След това предстои разделянето на тимовете в първа шестица, както и втора осмица, в която отборите ще са в две групи от по четири. За повечето от тях остават по 10 двубоя до края на заложените в програмата 36 кръга.

tribunasofia

Някои ще имат баражи – за определяне на последния участник в Лига Европа, както и за оставане 6 елита.Във Втора лига има за доиграване 12 кръга. Купата на България също увисна – първите полуфинали Ботев Пд – ЦСКА и Локо Пд- Левски трябваше да се играят между 7 и 9 април. Това обаче няма да се случи, което ще наложи разместването и на реваншите, както и на финала.
“Имаме готов вариант за действия. Най-вероятно първенството ще се удължи до 15-20 юни. Това са предварителни разчети. Тогава най-вероятно ще ни се разреши да активираме и трансферния период. Защото знаете, че когато свърши първенството, има едва около 20-ина дни до започването предварителните кръгове на евротурнирите, те също трябва да са с други дати. Имаме мач за Суперкупата, двубои за купата…
Разработили сме календар, но всичко в момента са хипотези. Надявам се, че бързо ще излезем от тази ситуация. Засега датата за подновяване на първенства е 13 април, още преди великденските празници”, заяви зам. изпълнителният директор на БФС Антон Попов пред Канал 3. Естествено, БФС трябва да получи разрешение от властите, преди да направи ходове по възобновяване на шампионата.

https://www.tribunaplovdiv.bg/депозирай-бързо-и-лесно-в-bet365-вече-и-без-к/

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker