Ботев ПловдивСъбитияФутбол

ПФК “Ботев” сведе глава пред своя Патрон

С венец и поклон пред паметника на своя патрон ПФК “Ботев” почете 139-годишнината от героичната гибел на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. На церемонията в Цар-Симеоновата градина в центъра на Пловдив, Клубът бе представен от президента Иван Джиджев и административния директор Иван Йотков, както и от футболисти от представителния тим и възпитаници на ДЮШ. Венци поднесоха още Сдружение “Ботев Пловдив”, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив, Фракции “Бултрас” и редови фенове на отбора, съобщи официалния сайт на “канарчетата”.

Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България се отбелязва ежегодно на 2 юни. Честванията водят началото си от 1884 г., като първите градове, в които те се организират са Враца и Пловдив. Официално Денят се отбелязва от 1901 г., когато на тържествата на връх Вола присъстват живи Ботеви четници. На 2 юни 1948 г., точно в 12 часа, за първи път прозвучава емблематичният и до днес сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна.

Снимка от официалния сайт на Ботев.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>> 

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker