Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

„Профилинк” – първия повярвал в Момчетата

От лятото „Локомотив” (Пд) е наистина необикновен клуб. „Лудогорец” си има Домусчиев, ЦСКА – Лупито, „Литекс” – Гришата, „Левски” – Бащиците, а „Локото” е на Момчетата. Така ги наричат в Пловдив. Това са онези млади хора, които решиха да освободят клуба от Коко Динев. Направиха го с цената на много лична саможертва. Звучи малко патетично, но без тях днес можеше да няма и „Локомотив”. Защото кой щеше да остане да играе, при положение че огромна част от състезателите не бяха взимали по два, по три, по четири месеца заплати.

Днес „Локомотив” е спокоен, нормален клуб. Да, бавят се някои възнаграждения, но по-важното е, че никой не се чувства измамен. И причината за това са Момчетата. Техният голям, истински успех бе контролата със… „Созопол”. Ха сега, де! За първи път от много време насам „Локомотив” излезе със спонсор на екипа. Логото на „Профилинк” се появи на гърба на фланелките. Фирмата стана първият субект, истински повярвал на Момчетата. Иначе кой ще даде така сто бона (или колкото са там по договор – б.р.)? Това е наистина голяма победа за управата на „Локомотив”. Щом една от най-големите фирми в своята област ти подава ръка, значи нещо се е променило на Лаута. Клубът е станал нормален, затова и нормалният бизнес му подава ръка.

Апропо, „Профилинк” беше пак спонсор на „Локомотив”, но преди доста време. Когато клубът се стопанисваше от Александър Тасев. Добър, лош, но кюстендилският Остап Бендер бе признат от бизнес обществото. Не му беше проблем да влезе я при царя, я при царицата, я при Първанов. Т.е. големите фирми виждаха в него лоялен партньор. И затова тогава подадоха ръка на „Локомотив”.

Сега е моментът и Пловдив да подаде ръка на „Локомотив”. Там са и „Маджаров”, и „Каменица”, и КЦМ, и захарният комбинат, въобще много бизнес, много нещо. Очевидно той чакаше първия знак, чакаше кой първи ще повярва на Момчетата. „Профилинк” го направи и от тук нататък няма извинение за богаташите. Защото е срамота при ръст на печалбата в Пловдивско от 21 процента за миналата година отборът на народа, този на „Локомотив”, да се чувства като Гаврош. И защо? Защото избра да е честен.

Източник: “7 дни спорт”

 Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker